Ευθεία αμφισβήτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το ΒΟΑΚ από το ΤΕΕ

0
108

Στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, για το μεγάλο θέμα του ΒΟΑ Κρήτης, κινήθηκαν σήμερα στις δηλώσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, όσο και ο Πρόεδρος του τοπικού Παραστήματος του τεχνικού Επιμελητηρίου Λευτέρης Κοπάσης. Χρησιμοποιώντας και οι δύο σκληρή γλώσσα, ουσιαστικά εκείνο το οποίο είπαν με δύο λόγια είναι ότι:

α. δεν γίνεται τίποτα για το θέμα και

β. δεν προγραμματίζεται τίποτα για το θέμα

Αν το πρώτο είναι κακό, το δεύτερο είναι σίγουρα τραγικό, καθώς σημείνει ότι θα παραμείνει άλυτο πιθανόν για δεκαετίες ακόμη, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά προβλήματα του νησιού.

Ταυτόχρονα η ανοικτή αμφισβήτηση των πρωθυπουργικών εξαγγελιών από τον Πρόεδρο ενός σημαντικού θεσμικού φορέα όπως είναι το ΤΕΕ, σίγουρα δημιουργεί αίσθηση, καθώς δείχνει ότι υπάρχει ευθέα διάσταση θέσεων και απόψεων.

Αναμένεται τώρα η κυβερνητική απάντηση.

Καθώς δεν πρέπει να λησμονούμε πως ο Πρωθυπουργός,  τρεις μόλις μήνες πριν, είχε υποσχεθεί ότι εντός του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινούσαν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου ανακατασκευής του ΒΟΑΚ στο πακέτο Γιούνκερ, με έναρξη των εργασιών το 2018 και ολοκλήρωση τους το 2022.

Ο Σεπτέμβριος πέρασε.