Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Μπιρλιράκης

0
80

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε το μεσημέρι από τη ζωή ο Μανώλης Μπιρλιράκης.

Ο εκλιπών ήταν μία εμβληματική προσωπικότητα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως επιχειρηματίας, αλλά και ως παράγοντας στην ανάπτυξη του τόπου και στην εκτόξευση του Ρεθύμνου σε δύσκολες εποχές. Ήταν πρωτοπόρος στον τουριστικό τομέα και μαζί με τον αδερφό του Νίκο συμμετείχε σε όλες τις δυναμικές προσπάθειες ανάπτυξης της ξενοδοχίας στον τόπο μας. Είχε ασχοληθεί επίσης με επιτυχία στην εμπορία λαδιού.

Ο Μανώλης Μπιρλιράκης διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, το οποίο κατόρθωσε επί των ημερών του να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του επιχειρείν στο Ρέθυμνο και στην ανάδειξη και στήριξη σημαντικών θεμάτων που αφορούσαν το νομό μας.

Αξιώθηκε να δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια και στάθηκε βράχος και σε αυτόν τον τομέα όταν έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, Μαρία. Τα παιδιά του, Χαράλαμπος και Πέπη, ακολούθησαν τα βήματα του και διαπρέπουν στον τομέα του τουρισμού. Επιπλέον, η κόρη του Πέπη δραστηριοποιείται ενεργά στα κοινά του Ρεθύμνου και είναι αντιδήμαρχος της πόλης.
Η κηδεία του Μανώλη Μπιρλιράκη θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 4 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 2 το μεσημέρι.

Πηγή GOODnet.gr