Ευχές για το νέο σχολικό έτος απο τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων

0
286

Για τις δυσκολίες που έρχονται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί για μία ακόμα χρονιά, αλλά και τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά αναφέρεται στο μήνυμα του ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης.
Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς.

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Ως εκπαιδευτικοί, καλούμαστε παρά τις όποιες δυσκολίες συναντήσουμε στο δρόμο μας, να κάνουμε την υπέρβαση και να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υλοποίηση του παιδαγωγικού μας έργου. Να αφοσιωθούμε στη μετάδοση των γνώσεων και των αξιών που πρεσβεύει ο πολιτισμός μας, να γίνουμε με τη στάση μας παραδείγματα για τους μαθητές μας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης , σεβασμό και αγάπη να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά.

Το σχολείο αποτελούσε και θα αποτελεί πάντοτε κυψέλη χαράς, μάθησης και δημιουργίας. Ένα σκοπό έχει: Την υπηρέτηση του αγαθού της παιδείας μέσα σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας. Η οργάνωση, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, η συλλογική δράση είναι τα βασικά στοιχεία που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό.

Καλώ τους μαθητές να ανοίξουν το μυαλό και την ψυχή τους στο ωραίο ταξίδι της γνώσης και της αρετής για να αποκτήσουν και να φορτώσουν στις αποσκευές τους όλα όσα τους χρειάζονται για να βγουν σε ασφαλή λιμάνια. Σε μια εποχή μεγάλων κοινωνικών δυσκολιών, να δημιουργήσουν μια κοινωνία καλύτερη από αυτή που παρέλαβαν. Εσείς αγαπητοί μας μαθητές είστε η ελπίδα του τόπου μας, σε εσάς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για μια κοινωνία προόδου, αξιών, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μπροστά λοιπόν στη σημαντικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και στις οικογένειες τους, αρωγοί στον αγώνα τους, ώστε με συντονισμό και κοινή προσπάθεια, το ταξίδι να είναι όμορφο και οι στόχοι να κατακτώνται.

Σας συγχαίρω όλους εκ των προτέρων για την κάθε δυνατή προσπάθεια που θα καταβάλλετε. Σας εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία. Καλή σχολική χρονιά!

Γιατί το όραμα της παιδείας είναι πιο ζωντανό για όλους μας από κάθε άλλη φορά!

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων
Στέλιος Ζερβάκης

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter