Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: “Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις”

0
44

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους Εμπορικούς συλλόγους του νομού ,την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ , τα επαγγελματικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων, το Ε.Κ.Χ τα σωματεία των συνταξιούχων σε σύσκεψη την Δευτέρα 12/2/2018 και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Χανίων με θέμα “Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις”

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου:

Λέμε όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί αγρότες ,εργαζόμενοι,συνταξιούχοι. 

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μερίδιο στη “δίκαιη” ανάπτυξη, αποδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στάχτη στα μάτια για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και τα λαϊκά στρώματα του τόπου μας.
Δεν έφταναν οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλα αυτά τα χρόνια, παλιά και νέα μέτρα που έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες από εμάς, τώρα, με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο!!!

Ο δρόμος της “δίκαιης” ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να συνεχίζουν να κερδίζουν οι λίγοι . Η αξιωματική αντιπολίτευση όπως και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης , έχουν βάλει την υπογραφή τους στα μέτρα που μας τσακίζουν για να μεγαλώνουν τα κέρδη των πολυεθνικών. Ήδη είναι ψηφισμένη η παραπέρα μείωση των συντάξεων όπως και η μείωση του αφορολόγητου για τις λαϊκές οικογένειες. Θέλουν να γίνουμε ξανά το υποζύγιο για να καλυφτούν τα ελλείμματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχεία, δηλαδή, κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, φτώχεια και κυνηγητό για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους. Τα βάσανα δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους Εμπορικούς συλλόγους του νομού ,την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ  τα επαγγελματικά σωματεία  ,τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των εργαζομένων, το Ε.Κ.Χ τα σωματεία των συνταξιούχων σε κοινή σύσκεψη την Δευτέρα 12/2/2018 και ώρα 19:00 στο Επιμελητήριο Χανιων (ΕΒΕΧ) 
ΘΕΜΑ: Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις

Να υπερασπιστούμε κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία ,εργαζόμενο που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.
 
Καλούμε τους συλλόγους των επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, των εργαζομένων σε μαζικές διαδικασίες, σε συνελεύσεις των σωματείων, σε συσκέψεις να κάνουμε την συλλογική δράση φωνή αντίστασης . Μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, την δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Μαζί με τους εργαζομένους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν τους ίδιους αντίπαλους, έχουν κοινά συμφέροντα με μας, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.

Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν. 

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας». 
 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter