ΕΑΣΥ Χανίων: Αποκλεισμός του “Δασκαλογιάννης” από την ενίσχυση με αστυνομικούς την τουριστική περίοδο

0
37

Τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου Χανίων, από την ενίσχυση με αστυνομικούς σε αντίθεση με αεροδρόμια σε άλλες τουριστικές περιοχές για για κάλυψη των εποχιακών αναγκών, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων. 

Η Ένωση ζητά να περιληφθεί και το “Δασκαλογιάννης” στα αεροδρόμια τα οποία θα ενισχυθούν με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο. (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)

Κοιν: α) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο. (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
β) Α.Τ Αερολιμένα Χανίων
γ) Υπηρεσίες – Μέλη μας
δ) Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Θέμα: «Ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος για κάλυψη εποχιακών αναγκών έτους 2022».

Σχετ: Η υπ’ αριθ. 1647/22/102203 από 16-05-2022 Διαταγή σας.

Κύριε Επιτελάρχη, με την ανωτέρω σχετική, ορθά διατάσσετε την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος για κάλυψη εποχιακών αναγκών έτους 2022.

Συγκεκριμένα ζητάτε την ενίσχυση, μέσω αποσπάσεων από άλλες Δ.Α. Χώρας αστυνομικών στα αεροδρόμια Κω, Ρόδου, Κέρκυρας, Ακτίου καθώς και σε άλλες Υπηρεσίες των Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Επτανήσων.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία από αυτήν τη διαταγή προς ενίσχυση του Α.Τ.Αερολιμένα Χανίων. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. έχει παρούσα δύναμη 26 άτομα και 41 Δόκιμους Αστυφύλακες.

Είναι δυνατόν με την παραπάνω μόνιμη δύναμη των 26 ατόμων να έρθει εις πέρας διαβατηριακός έλεγχος, σύνταξη δικογραφιών περί πλαστών διαβατηρίων, τροχονομικοί έλεγχοι στους χώρους του Αεροδρομίου Χανίων; Ή μήπως υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το έργο αυτό θα επωμιστούν οι Δόκιμοι Αστυφύλακες; Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βρίσκονται στο Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων προς εκπαίδευση και όχι να «βουλώνουν» τρύπες με μισθό 300 ευρώ.

Το Αεροδρόμιο Χανίων καλείται να εξυπηρετήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες από διάφορες χώρες τις Υφηλίου και είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε τα καθήκοντά μας άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, αποφεύγοντας δυσμενή σχόλια για καθυστερήσεις, τα οποία θα κάνουν τεράστια ζημιά στην οικονομία του τουρισμού.

Κύριε Επιτελάρχη θέλουμε να πιστεύουμε πως εκ παραδρομής δεν προβλέφθηκε η ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων και ζητούμε την τροποποίηση της εν λόγω διαταγής.

Για το Δ.Σ.
Ο
Πρόεδρος

ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος
6985777131

Ο
Γενικός Γραμματέας

ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός
6972871787

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter