Δύο μεγάλα συλλαλητήρια με ένα σαφές μήνυμα

0
79

Με “εμετικά” ή ειρωνικά σχόλια από κάποιους, με προσπάθεια από κάποιους άλλους να δικαιολογηθεί γιατί έχουν δικαίωμα τα Σκόπια να χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σοβαρά, η αγανάκτηση που βγήκε αυθόρμητα μέσα από δύο πολύ μεγάλα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων ΑΠΛΩΝ Ελλήνων πολιτών.

Πολίτες που στην καθημερινότητά τους, μπορεί να είναι άνεργοι, να μην έχουν να πληρώσουν τους φόρους τους, να στενάζουν κάτω από τα πολύ βαριά οικονομικά μέτρα. 

Και όμως δεν βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για αυτά. Κατέβηκαν όμως στις πλατείες να διαμαρτυρηθούν για τη Μακεδονία. Αυθόρμητα, χωρίς να τους πιέσει κανένας.

Κάνουν μεγάλο λάθος και δείχνουν παράλληλα ότι έχουν μεγάλη πολιτική “μυωπία”, αυτοί που προσπαθούν να “χρωματίσουν” όλες αυτές τις χιλιάδες των πολιτών, όσοι και να ήταν αυτοί και να τους “χαρίσουν” σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις ή ακραίες εθνικιστικές ή θρησκευτικές οργανώσεις.

Δείχνουν ότι δεν πήραν κανένα μήνυμα από αυτά τα δύο, αντικειμενικά, πολύ μεγάλα συλλαλητήρια, που όμοια τους, έχουν πολλά χρόνια να γίνουν στη χώρα μας. 

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση, είναι να αγνοήσει το εθνικό και όχι βέβαια το εθνικιστικό, αίσθημα του ελληνικού λαού.

Καθώς αυτές οι χιλιάδες που βγήκαν στο δρόμο, έχουν πίσω τους εκατομμύρια Ελλήνων, που μπορεί να έχουν δεχτεί πολλές ταπεινώσεις τα τελευταία χρόνια, που έχουν αλλάξει κυριολεκτικά τη ζωή τους, δεν δείχνουν όμως διόλου πρόθυμοι, να αποδεχτούν με ή χωρίς όρους, μία νέα εθνική ταπείνωση. 

Άσχετα με αυτά που δημόσια υποστηρίζουν, είναι βέβαιο, ότι αυτά τα συλλαλητήρια, έχουν προκαλέσει πανικό και μεγάλο προβληματισμό, πίσω από τις βαριές και “ερμητικά” κλειστές, πόρτες των κυβερνητικών μεγάρων. 

Αυτό φάνηκε άλλωστε στις γελοίες προσπάθειες να μετρήσουν-για πρώτη φορά-τον κόσμο σε αυτά τα δύο συλλαλητήρια, αλλά και στις δημόσιες ανακοινώσεις ή διαρροές που έγιναν. 

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter