Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην τουριστική έκθεση REISELIVSMESSEN, στο Όσλο της Νορβηγίας

0
98

Με τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Νορβηγούς, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης, από την τουριστική έκθεση REISELIVSMESSEN που πραγματοποιήθηκε στο Telenor Arena, στο Όσλο της Νορβηγίας, από 11 έως και 13 Ιανουαρίου 2019. H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια έλαβε και πάλι μέρος σε έκθεση στη χώρα αυτή.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο, κ. Όλγα Λεβάκη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Μανόλη Βολικάκη , το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, κ. Μανόλη Φουντουλάκη και την συνεργάτιδά μας, διπλωματούχο ξεναγό, κ. Βασιλική Κατσαντώνη. Στην Έκθεση συμμετείχαν 177 Εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Τουριστικά Γραφεία και εκπρόσωποι Κρατικών Οργανισμών Τουρισμού, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης. Οι επισκέπτες
ξεπέρασαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα 30.000 άτομα. Έδειξαν ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς προορισμούς και ιδιαίτερα για το νησί μας, παραμένοντας αρκετό χρόνο στο περίπτερό μας και κάνοντας πολλές ερωτήσεις για την Κρήτη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξαν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε. Αρκετοί από αυτούς είχαν επισκεφθεί το νησί μας πολλές φορές και η παρουσία μας στην έκθεση τους χαροποίησε, καθώς είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πλήρως, τόσο μέσα από τις μεταξύ μας συζητήσεις, όσο και από το υλικό προβολής της Κρήτης που θέσαμε στη διάθεσή τους. Το έντυπο υλικό εξαντλήθηκε και επιπλέον τους ενημερώσαμε για την οργανωμένη παρουσίαση του τουριστικού μας προϊόντος που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, ώστε να αντλήσουν και από εκεί όποια επιπρόσθετη πληροφορία χρειασθούν.

Παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν το νησί μας, ζητώντας πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές του και τον περιπατητικό τουρισμό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν για εμάς, το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν για τις διακοπές τους στο νησί μας, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Γενικά, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την Κρητική διατροφή, την ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο. Οι καλύτεροι δε πρεσβευτές μας στην Νορβηγική αγορά ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν ήδη επισκεφθεί το νησί μας, γνώριζαν τις ομορφιές του, έδειχναν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον για τον προορισμό και μας επιβεβαίωσαν ότι θα μας επισκεφθούν και φέτος.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, το 2018 η αύξηση αφίξεων από την Νορβηγία ξεπέρασε το 11,6% σε σχέση με το 2017, ενώ για το έτος 2019, προβλέπεται επιπλέον αύξηση των αφίξεων από την Νορβηγία προς την Ελλάδα.

Στην Έκθεση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. και μέλος του Δ.Σ., κ. Ιωάννης Γούλιος και ο Αν. Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας, κ. Π. Μούρμας. Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν η κ. Νίκη Καμπά, Επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Όσλο, καθώς και ο κ. Βασίλης Γιασκουλίδης, στέλεχος της Πρεσβείας.