Δραστηριότητα της ΚΝΕ για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

0
14

«Με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα μέλη και φίλοι της Τομεακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Χανίων της ΚΝΕ προχώρησαν χθες σε πρωτοβουλίες με αντιφασιστικό περιεχόμενο δημιουργώντας γκράφιτι σε χώρο της Πολυτεχνειούπολης υπενθυμίζοντας πως «10 χρόνια τον Παύλο δεν ξεχνάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε».

Σε ανακοίνωση της η Τ.Ο. αναφέρει:

«Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη του 2013, όπου ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου τον Οκτώβρη του 2020 επιβεβαίωσε πανηγυρικά όλα όσα γνώριζε από πρώτο χέρι ο λαός μας, ότι δηλαδή η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική – ναζιστική οργάνωση, η οποία έχει στο ενεργητικό της δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις. Παρά την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής και τη φυλάκιση στελεχών και μελών της, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αιτίες που γεννούν και επωάζουν το αυγό του φιδιού είναι και σήμερα εδώ, και δεν ανακόπτονται με δικαστικές αποφάσεις και νόμους, αφού σήμερα βλέπουμε στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσα από την φυλακή να λύνουν και να δένουν, χρησιμοποιώντας ακόμη και αχυρανθρώπους για να εκπροσωπούν τις θέσεις τους στην Βουλή, ενώ ακόμη και ο καταδικασμένος Κασιδιάρης βάζει υποψηφιότητα για τον δήμο Αθηναίων!

Η Χρυσή Αυγή αναδείχτηκε μέσα στη “δημοκρατία” τους. Μέσα από τα συλλαλητήρια των «Μακεδονομάχων» και τη θολούρα των πλατειών των «αγανακτισμένων», με αποπροσανατολιστικά και αντιδραστικά συνθήματα που εκτράφηκαν εκεί, όπως το “έξω τα κόμματα – έξω τα συνδικάτα”, που πολλοί προμόταραν, κόντρα στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα και μέσα από την αμέριστη στήριξη και προβολή πολλών ΜΜΕ. Θυμίζουμε πως η ίδια η δικαιοσύνη, “χρειάστηκε” 5,5 χρόνια για να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για τους φασίστες και τη δολοφονική τους δράση, έριξε «στα μαλακά» τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αφού αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν για… «επικίνδυνη σωματική βλάβη», αποφυλάκισε σειρά στελεχών της Χρυσής Αυγής με την “αιτιολογία” ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα για νέα εγκληματική πράξη, διότι το έγκλημα τελέσθηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών». Αναιρέθηκε έτσι επί της ουσίας ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Είναι ήδη φανερό ότι το σύστημα που τους γεννά συνεχίζει να τους χρησιμοποιεί πολύπλευρα, ως δύναμη κρούσης ενάντια στον λαό και τη νεολαία. Διότι το ίδιο κράτος που είναι καθ’ όλα ικανό να περνάει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, όπως την νομιμοποίηση του 13ωρου, που στέλνει κλούβες, διμοιρίες και drones σε μια λαϊκή γειτονιά για να ξεσπιτώσουν μια γυναίκα για χρέη 800 ευρώ σε κοινόχρηστα, φαίνεται ανίκανο να ανακόψει ένα ολόκληρο τάγμα σεσημασμένων ναζιστών να διασχίζει τη μισή χώρα και να αφαιρεί τη ζωή του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφια. Το ίδιο το σύστημα αξιοποιεί τέτοιες ομάδες για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού και της νεολαίας, όπως αποδείχτηκε με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη και τα πογκρόμ φασιστών ενάντια σε μετανάστες, πράγμα πολύ βολικό για να καλύψει την επιλεκτική ανικανότητά του να λάβει μέτρα για την προστασία της ζωής και περιουσίας του λαού.

Ακόμα και η ίδια η καταδίκη της Χρυσής Αυγής αξιοποιήθηκε στη συνέχεια για παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και περιορισμό ελευθεριών! Έτσι, για παράδειγμα, ψηφίστηκε νόμος που με αφορμή τη ΧΑ έβαλε νέους περιορισμούς και εμπόδια για τη συμμετοχή στις εκλογές και την πολιτική δράση, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για τα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού. Το παραπάνω ενισχύεται και με την περιβόητη θεωρία των «δύο άκρων», ένθερμη υποστηρικτής της οποίας φαίνεται πως είναι και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πολυτεχνείου Κρήτης που σε πρόσφατο ΔΣ του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου εξίσωσε «την φασιστική συμπεριφορά με οποιαδήποτε άλλη, όπως αυτή του ακροαριστερού άκρου». Φυσικά, αυτό το κατασκεύασμα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο. Είναι αποτυπωμένο ως επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατυπωμένο σε δεκάδες κείμενά της, που φέρουν την υπογραφή όχι μόνο συντηρητικών και ακροδεξιών δυνάμεων, αλλά και σοσιαλδημοκρατικών και δήθεν νεοαριστερών. Για τη διάδοση αυτής της θεωρίας παραχάραξης της Ιστορίας και της αλήθειας δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ με τη συμβολή της ΕΕ, κυβερνήσεων, άλλων κρατικών αρχών. Ποιον ωφελεί τελικά αυτή η θεωρία; Σε χώρες της ΕΕ, με βάση αυτήν τη θεωρία, απαγορεύονται Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, γκρεμίζονται μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Στις ίδιες χώρες αποδίδονται πλέον τιμές από τα κράτη στους συνεργάτες των SS και των ναζί, συνταξιοδοτούνται γι’ αυτήν τους την άτιμη ιδιότητα.

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι τελικά είναι θεωρία-εκτροφείο του ναζιστικού άκρου, εγκληματικών φασιστικών οργανώσεων. Αλήθεια, ποιον θέλουν να ταυτίσουν; Τον απεργό, που μάχεται ενάντια στις απολύσεις, με το φονιά του Παύλου Φύσσα; Το φοιτητή, που παλεύει για τη μόρφωσή του, με τους ανθρώπους της νύχτας; Τον εργαζόμενο που διαδηλώνει για τα δικαιώματά του με τους ναζί Κροάτες που «έκαναν πορεία» 1500χλμ μόνο και μόνο για να δολοφονήσουν;

Κανένας εφησυχασμός! Καμία επανάπαυση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Ο αγώνας για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ναζισμός και οι παραφυάδες του δεν τελειώνει όσο υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, ο καπιταλισμός. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας μέσα στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, ώστε να απομονώνονται κάθε είδους αντιδραστικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως έγινε και στον νομό μας πρόσφατα όπου αποτράπηκε φασιστο-συγκέντρωση μετά από την καταδίκη της και την παρέμβαση πρωτοβάθμιων σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν την πείρα και τη δύναμη να χαλάσουν τα σχέδια των καταπιεστών τους, αρκεί να σημαδέψουν τον πραγματικό αντίπαλο: Τη δικτατορία του κεφαλαίου, το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Να οργανώσουν την πάλη τους για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter