Δράσεις Πρόληψης Υγείας για τους Πολίτες της Ανατολικής Κρήτης

0
40

Δύο μέρες απομένουν για την έναρξη ενός πολύ σημαντικού επιστημονικού γεγονότος για όλη την Κρήτη και ιδιαίτερα για το Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς τα Περιφερειακά Συνέδρια της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας είναι από τα πιο γνωστά στον ελληνικό χώρο, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ιατρών αλλά και πολιτών.

Πέραν του επιστημονικού μέρους του συνεδρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου διοργανώνουν από κοινού δράσεις πρόληψης υγείας και συνεργάζονται στενά ώστε να περάσουν στους πολίτες το μήνυμα της πρόληψης από τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα που αποτελούν την πρώτη αιτία θνητότητας στην Ελλάδα.

Έτσι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 (ώρες 13.00-17.00μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για επαγγελματίες υγείας, δημοτικούς Υπαλλήλους, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας, φορείς-συλλόγους και κάθε πολίτη. Θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Tην ίδια ημέρα (Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρες 17.00-19.00μ.μ.) οι πολίτες του Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής θα ενημερωθούν από καταξιωμένους επιστήμονες για την πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, το Οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου, την Υπέρταση, το Μεταβολικό Σύνδρομο, το Κάπνισμα κ.ά. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ξενοδοχείο HERMES, στην αίθουσα Hermina.