Δόθηκε το “πράσινο” φως για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πλάτανο Κισσάμου

0
28

Με απόφασή του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ενέκρινε πίστωση ύψους 365.000€ για την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Πλατάνου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του δήμου Κισσάμου και της τοπικής κοινωνίας.

Η χρηματοδότηση αυτή έρχεται αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των μελετών και την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, καθώς για την υλοποίηση του έργου ο κ. Αρναουτάκης είχε δεσμευτεί σε επίσκεψή του στον δήμο Κισσάμου από το καλοκαίρι του 2021.

Μετά το Κλειστό Γυμναστήριο Κισσάμου (του οποίου ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση), ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό έργο του δήμου Κισσάμου μπαίνει σε διαδικασία κατασκευής. Το γήπεδο Πλατάνου, το οποίο στο παρελθόν προϋπήρχε ως χωμάτινο και σήμερα δεν χρησιμοποιείται, θα είναι το δεύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στον δήμο, καθώς έως τώρα υπάρχει μόνο το Δημοτικό Στάδιο Κισσάμου (που έχει επίσης ανακατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια από την Περιφέρεια Κρήτης).

Με την έγκριση της χρηματοδότησης ξεκινά η διαδικασία για την δημοπράτηση και κατασκευή του, αφού πρώτα εγκριθεί και υπογραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα η σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και Περιφέρειας, καθώς το έργο θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Χανίων. Υπενθυμίζεται ότι και το Κλειστό Γυμναστήριο Κισσάμου υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Δήμος Κισσάμου ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή, τόσο για την χρηματοδότηση του έργου, όσο και για την ανάληψη του ρόλου του Φορέα Υλοποίησης του, από τις τεχνικές υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Αναμφισβήτητα, μέσα από την στενή συνεργασία δήμου και Περιφέρειας αλλάζουν επίπεδο οι αθλητικές υποδομές στην Κίσσαμο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter