ΔΝΤ: Δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα

0
36

Το ΔΝΤ παραμένει πλήρως προσηλωμένο στις συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ο ρόλος του σε αυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις το απόγευμα της Κυριακής, σχολιάζοντας το τηλεγράφημα του Reuters, περί μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Reuters επικαλούμενο ανώτατες πηγές ανέφερε ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότητα θα έχει μόνο ένα συμβουλευτικό ρόλο.

Ο Τζέρι Ράις σημείωσε ότι στελέχη του Ταμείου θα επισκεφθούν σύντομα την Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το πρόγραμμα.

Υπογράμμισε, δε: «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η αποστολή του Ταμείου θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα».

Πρόσθεσε ακόμη: «Το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι πρόγραμμα θα στηριχθεί το δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι «αριθμοί θα βγαίνουν», όπως έχει πει ο κ. Τόμσεν».

ΠΗΓΗ: