Δείτε το Ν. Φίλη να ψέλνει στα Χανιά-Δεν τον έσωσε ούτε η ψαλμωδία

0
237

Μπορεί να έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αποκαταστήσει τη σχέση του με την εκκλησία τον τελευταίο καιρό, ο πρώην πια Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, αλλά δεν ήταν αρκετό αυτό για να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του.

Η διαμάχη του Νίκου Φίλη για τα Θρησκευτικά με τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο είχε μεγάλο ηττημένο τον πρώην υπουργό Παιδείας. Μάλιστα, όταν έγινε σαφές στη διάρκεια της Παρασκευής ότι ο πρωθυπουργός ήταν αποφασισμένος να απομακρύνει τον κ.Φίλη από το υπουργείο Παιδείας, εκείνος του διεμήνυσε ότι αν δεν θα κρατούσε το χαρτοφυλάκιό του, τότε προτιμούσε να διατηρήσει μόνο την ιδιότητα του βουλευτή και να μην μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μάλιστα, κάποια στιγμή προτάθηκε στον κ.Φίλη να παραμείνει μεν στο υπουργείο Παιδείας, αλλά να αναλάβει άλλο πρόσωπο τις αρμοδιότητες επί των Θρησκευμάτων. Όμως, ο κ.Φίλης που πέρασε μια δύσκολη μέρα στα Χανιά, όπου καθηγητές και φοιτητές τον υποδέχθηκαν «θερμά» δεν δέχθηκε αυτή τη λύση. Άλλωστε, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρη η ήττα του, στη διαμάχη του με την Εκκλησία.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι είχε χαρακτηρίσει τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας «προβληματικό άνθρωπο, ασυνεπή στις πράξεις και τα λόγια του», κάνοντας σαφές ότι δεν υπήρχε καμία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσά τους.