Δείτε σε ποια σχολεία της Κρήτης θα λειτουργήσουν τάξεις για παιδιά προσφύγων

0
984

62 τάξεις για παιδιά προσφύγων και μεταναστών θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα σε αντίστοιχα σχολεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 11 Οκτωβρίου, τμήματα θα λειτουργήσουν σε 26 σχολεία των Χανίων, 7 σχολεία του Ρεθύμνου, 27 σχολεία του Ηρακλείου και 2 σχολεία του Λασιθίου.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας θα λειτουργούν άμεσα τα 27 πρώτα τμήματα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μανόλη Μηλιαράκη, τα τμήματα αυτά, δεν δημιουργούνται για πρώτη φορά και αφορούν κυρίως  την κάλυψη της ανάγκης στήριξης των αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν ήδη σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προς την ενίσχυση της ελληνομάθειας.

Πρόκειται κατά βάση σε ότι τουλάχιστον αφορά το Νομό Χανίων, για Ενισχυτικά  Φροντιστηριακά Τμήματα, για παιδιά αλλοδαπών οικογενειών που ζουν και εργάζονται στο Νομό Χανίων, κυρίως σε γεωργικές  εργασίες και στον τουρισμό και τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα είτε με τη γλώσσα είτε με την κατανόηση των μαθημάτων, μέσα στις τάξεις τους.

Τα Ενισχυτικά  Φροντιστηριακά Τμήματα, θα λειτουργούν κατά τις ώρες του πρωινού σχολικού προγράμματος και χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση το  Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο όπως αναφέρεται  και στο σχετικό ΦΕΚ.

Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν τα τμήματα θα επιλεγούν από την περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας.

Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει σταλεί ο σχετικός κατάλογος στο υπουργείο.

Στο Νομό Χανίων θα λειτουργήσουν άμεσα 11 τέτοια τμήματα, τα οποία, δεν έχουν ακόμη επιλεγεί καθώς όπως είπε ο κ. Μηλιαράκης,  θα επιλεγούν μετά από  συνεννόηση του ιδίου, με τους σχολικούς συμβούλους και τους Διευθυντές των σχολείων.

Προτεραιότητα για την ίδρυση αυτών των τμημάτων θα έχουν τα σχολεία τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό  αλλοδαπών μαθητών.

 

Δείτε εδώ τον κατάλογο με όλα τα σχολεία της Κρήτης, στα οποία μπορούν να δημιουργηθούν τέτοια τμήματα:

scholia-1

scholia-2

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter