Δύο Χανιώτες αρχιτέκτονες πήραν βραβείο σε διαγωνισμό αρχιτεκτονικής

0
105

Mε μια ξεχωριστή εκδήλωση στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων που διοργάνωσε το περιοδικό «ΚΤΙΡΙΟ» στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων κυκλοφορίας και συνεισφοράς του στο χώρο της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών.

Σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 έκθεση αρχιτεκτονικού έργου με τα 200 κτίρια, που δημοσιεύτηκαν στα τεύχη του περιοδικού από το 1986 έως το 2016, ταξινομημένα σε πέντε κατηγορίες.

ktirio-megaromousikis-athina-1

Παράλληλα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ανοικτής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που διεξήγαγε το «ΚΤΙΡΙΟ» στην ιστοσελίδα του (www.ktirio.gr) στο διάστημα από 1η Απριλίου έως 13 Ιουνίου 2016 (Α’ φάση) και από 15 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2016 (Β’ φάση), αναδεικνύοντας τα 15 δημοφιλέστερα κτίρια και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους αρχιτέκτονες.

Βραβεία απονεμήθηκαν σε  δύο Χανιώτες αρχιτέκτονες. τον Αριστομένη & Γιώργο Βαρουδάκη στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: «ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ» για την «Κατοικία στο Ακρωτήρι των Χανίων».

Το βραβείο απένειμε ο κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., Δημήτρης Ησαΐας.

ΠΗΓΗ: ktirio.gr