Δύο αλλοδαποί στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ για απάτη εις βάρος πολιτών

0
57

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (07.11.2016) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, μία υπόθεση απάτης και τέσσερις απόπειρες, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 60 και 51 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Επιπλέον ο 60χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί, είχαν προβεί στη διάπραξη των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Ειδικότερα, ο 60χρονος  με τη συνδρομή του 51χρονου παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά απέσπασε την 29.10.2016 από 77χρονη ημεδαπή χρήματα, ενώ την ίδια ημέρα επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπατήσουν ακόμη τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 54, 65, 72 και 64 ετών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 60χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι με μήκος λάμας 12 cm, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.