Δημοτικό Συμβούλιο: «Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά…είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα»!!!

0
176

Γράφει ο Μανώλης Κονσολάκης*

Όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, στην «όμορφη» πόλη μας, δίνουν την εντύπωση, ότι κάτι δεν πράττουν σωστά, οι αυτοδιοικητικοί μας «ταγοί».

Μετά από ένα, ομολογουμένως μικρό, διάλειμμα, που πιθανόν να έκανε κάποιους να πιστέψουν ότι βιώνουμε μία περίοδο, ηρεμίας και συνεννόησης, ήρθαν κάποια γεγονότα να επιβεβαιώσουν, ότι τελικά σε αυτήν την πόλη, «ζουν και βασιλεύουν», η ατομικότητα, η ασυνεννοησία και μία εγωιστική προσέγγιση των θεμάτων.

Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ίδια την πόλη και για τους πολίτες της.

Και αν κάποιοι, δύσπιστοι ζητήσουν παραδείγματα, χωρίς πολλή σκέψη μπορεί κάποιος να θυμηθεί, την υπόθεση του οικοπέδου της πρώην ΑΒΕΑ, για την οποία παρεμπιπτόντως, οι ενδείξεις συνηγορούν ότι ο Δήμος Χανίων, έχει εμπλακεί σε μία διαδικασία, από την οποία είναι άγνωστο εάν και πότε θα καταφέρει να απεμπλακεί, με ποιον τρόπο και με ποιο κόστος. 

Εξίσου χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι και η υπόθεση του κυνοκομείου.

Για να μπορέσει η δημοτική αρχή να περάσει την απόφαση της χωροθέτησής του, παραλίγο να ολοκληρωθεί η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάποιο από τα γνωστά καταστήματα, που ανοίγουν αξημέρωτα και προσφέρουν πατσά.

Για να αντέξουν την ταλαιπωρία και το ξενύχτι, όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους, κατάφεραν να παραμείνουν ξύπνιοι μέχρι τις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, για να ψηφίσουν. 

Όλα αυτά όμως γιατί συμβαίνουν τελικά;

Όλα αυτά συμβαίνουν για να μπορέσει η Δημοτική Αρχή των εννέα μόλις Δημοτικών Συμβούλων, να αποδείξει ότι παρά την αριθμητική της υστέρηση, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της… αυτοδιοικητικής «σκακιέρας», του Δήμου Χανίων.

Όλα αυτά συμβαίνουν, για να αποδείξουν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που της προσφέρουν στήριξη, ότι διατηρούν την αυτονομία τους και δεν αποτελούν ταυτόχρονα και… δεκανίκι της Δημοτικής Αρχής, το οποίο ο Δήμαρχος το χρησιμοποιεί, όποτε το χρειάζεται και όπως ο ίδιος θέλει. 

Κάτι που ομολογουμένως το πράττουν, με τόσο… άτσαλο και μη πειστικό τρόπο, που έχουν καταφέρει να μην τους πιστεύει κανείς. Αμφίβολο είναι αν το πιστεύουν πλέον και οι ίδιοι.

Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί υπάρχει μία αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εξαντλεί τον αυτοδιοικητικό της λόγο (και ρόλο), μόνο σε… ανούσιες φωνασκίες.  

Όλοι τελικά έχουν από μία καλή δικαιολογία, προσπαθώντας πρώτα να πείσουν τον εαυτό τους, για να αποδείξουν σε όλους εμάς, ότι πράττουν το σωστό.

Πιθανόν όμως να μην έχουν συνειδητοποιήσει ότι το σωστό κατ’ αυτούς, πιθανόν να μην είναι αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη, ο Δήμος και οι δημότες.

Εν κατακλείδι, το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει, εάν έχει παρακολουθήσει την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι να δανειστεί και να χρησιμοποιήσει (έστω και παραφράζοντας την λίγο) τη… θρυλική ατάκα, του αξέχαστου Ντίνου Ηλιόπουλου, από την ταινία «Ο Ατσίδας».

Σε αυτήν εδώ την πόλη «δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά… είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα»!!!