Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: “Θύελλα” αντιδράσεων και αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση

0
123

Ένταση επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης, αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με εξαίρεση την παράταξη Σαρρή.

Αφορμή της έντασης αποτέλεσε η συζήτηση του 34ου θέματος για την έγκριση της μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Κοινότητα του Γαλατά.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε έντονη αντίδραση από την τοπική κοινότητα, για την προτεινόμενη μονοδρόμηση -με την κατασκευή πεζοδρομίων- ενός τμήματος μήκους 50 περίπου μέτρων του κεντρικού δρόμου από την πλατεία του χωριού μέχρι την οδό Σπυριδάκη.

Το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά, έχει ομόφωνα απορρίψει την πρόταση της μονοδρόμησες, ζητώντας να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης το συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Μετά από αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, ο  Γρηγόρης Αρχοντάκης ζήτησε να τεθεί προς ψηφοφορία, προτείνοντας να υπερψηφιστεί η θέση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Γαλατά.

Σε απάντηση ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε ότι η Δημοτική Αρχή αποσύρει το θέμα.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση των παρατάξεων Αρχοντάκη, Βουρλάκη και Ρίζου, που έκαναν λόγο για δημοκρατικό έλλειμμα και «πραξικόπημα», καθώς και για προσπάθεια της δημοτικής αρχής να αποφευχθεί η διαφαινόμενη καταψήφιση της εισήγησης.

Για λαϊκισμό έκανε λόγο ο κ. Σημανδηράκης, ο οποίος επιτέθηκε κυρίως στον Γρηγόρη Αρχοντάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν ενδιαφέρεται για την ουσία του ζητήματος και για το καλό των κατοίκων της περιοχής, αλλά παίζει «παιχνιδάκια».

Τελικά, οι προαναφερόμενες παρατάξεις καθώς και η παράταξη Παπαδογιάννη, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι ο Τάσος Βάμβουκας απουσίαζε, καθώς, όπως είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, βρισκόταν εκτός Χανίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter