Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά: Τα ποσοστά αποδοχής για Περιφερειάρχη και Δημάρχους της Κρήτης

0
101

Η πρώτη έρευνα της νέας χρονιάς που πραγματοποίησε από τις 10 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2022 η εταιρεία GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, επικεντρώθηκε στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Οι πολίτες αξιολογούν τους δημάρχους Χανίων, Ηρακείου, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου και το έργο του περιφερειάρχη Κρήτης

Ικανοποίηση για Αρναουτάκη

Το 57,9% του εξεταζόμενου δείγματος δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το έργο του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, έναντι 37,9% που εμφανίζεται λίγο έως καθόλου ευχαριστημένο από αυτό. Το έργο του περιφερειάρχη συγκεντρώνει μεγαλύτερο βαθμό ικανοποίησης στους νομούς Ηρακλείου( 66,2%) και Ρεθύμνου (60,6%), ενώ οι θετικές απόψεις είναι μεν πλειοψηφικές, σαφέστατα όμως μειωμένες στους νομούς Χανίων (50,5%) και Λασιθίου (50,8%).

Μεγάλα ποσοστά αποδοχής για Σημανδηράκη- Μαρινάκη

Αναφορικά με τους δήμους, οι δημότες του Ηρακλείου δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 46,3% από το έργο του δημάρχου, κ. Λαμπρινού, έναντι 52,7% που εμφανίζονται μάλλον δυσαρεστημένοι.

Στον Δ. Χανίων ο κ. Σημανδηράκης συγκεντρώνει ποσοστό θετικών απόψεων της τάξης του 63,3%, έναντι 33,3% αρνητικών, ενώ στον Δ. Ρεθύμνου το ποσοστό ικανοποίησης για το έργο του κ. Μαρινάκη βρίσκεται στο 64,7%, έναντι ποσοστού 33,9% που δηλώνει λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.

Τέλος, στον Δ. Αγίου Νικολάου οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, με το 45,9% να δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από το έως τώρα έργο του κ. Ζερβού, έναντι 48,5% για το οποίο καταγράφεται χαμηλός βαθμός ικανοποίησης

Υψίστης σημασίας έργο ο ΒΟΑΚ

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων (93,2%) η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ είναι ένα έργο ύψιστης σημασίας που θα συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των μετακινήσεων, στην οικονομική, εμπορική και τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης.

Σε ποσοστό 57,6% οι Κρητικοί αναγνωρίζουν και θεωρούν σημαντική τη συμβολή του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, στην υλοποίηση του έργου, ταυτόχρονα όμως εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την ολοκλήρωσή του, καθώς το 68,3% πιστεύει ότι δεν πρόκειται να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν εξαγγελθεί.

Οι πολύχρονες καθυστερήσεις και ματαιώσεις του έργου έχουν δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα δυσπιστίας, το οποίο μπορεί να αναστραφεί μόνο με την επίσπευση των διαδικασιών και την ταχύτερη εκτέλεση των έργων.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter