Δήμος Πλατανιά: Σε κλίμα ενθουσιασμού τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μ. Ντουντουλάκη| φωτο

0
97

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Μανώλη Ντουντουλάκη στο Γεράνι, με τον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πλατανιά «Νέα Εποχή» να στέλνει μήνυμα νίκης στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:

Πλήθος Δημοτών αλλά και οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Νέα Εποχή”, έδωσαν δυναμικό παρών στέλνοντας  σαφέστατο μήνυμα  αλλαγής, χαράζοντας μια νέα πορεία. Πορεία ανανέωσης, εκσυγχρονισμού, ισονομίας και  δημιουργίας.

 Ο υποψήφιος δήμαρχος Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, στην σύντομη παρέμβασή του, παρουσίασε  το σχέδιο του, λέγοντας πώς ήρθε η ώρα να έρθει μια «Νέα Εποχή» στο Δήμο  και ο Πλατανιάς επιτέλους να ανοίξει νέους ορίζοντες ανάπτυξης και αναβάθμισης: «Φέρνουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο με ευαισθησία, έχοντας ένα και μόνο στόχο, να ακούμε τον Δημότη μας, για να αποκτήσει επιτέλους έναν Δήμο αντάξιο των απαιτήσεών του, όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το αύριο!».

Ο κ.Ντουντουλάκης έκανε λόγο για έναν νέο ισχυρό, ανεπτυγμένο, δημοκρατικό και πρωτοπόρο Δήμο, ενώ παράλληλα παρουσίασε την ομάδα του συνδυασμού, Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους, τονίζοντας  ότι αποτελείται από στελέχη έμπειρα και ικανά , αλλά και νέους με αρχές, στόχους, όραμα και αγάπη για τον τόπο: «Το υψηλής ποιότητας ψηφοδέλτιό μας με έμπειρες και δυναμικές προσωπικότητες που ζουν τα προβλήματα καθημερινά, εγγυάται την πραγματοποίηση έργου σε κάθε επίπεδο στο Δήμο και για αυτό είμαστε απολύτως αισιόδοξοι για την αλλαγή» τόνισε ο κ.Ντουντουλάκης

 

Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Ντουντουλάκη:

Αξιοκρατία

«Αυτοί που διοικούν το δήμο τώρα και 9 χρόνια δεν κατάφεραν να δώσουν στο Δημότη αυτό που θέλει, αυτό που έχει ανάγκη , αυτό που έχει, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, υποχρέωση προς το Δημότη.

Δυστυχώς η τύχη του Δήμου Πλατανιά, σε μια λανθασμένη επιλογή του Δημάρχου, ήταν, εδώ και 9 χρόνια, στα χέρια πέντε Αντιδημάρχων αλλά και προέδρων επιχειρήσεων οι οποίοι δυστυχώς διαχειρίστηκαν με λάθος τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών του.

Η νέα δημοτική αρχή θα λειτουργήσει όπως πρέπει και όχι με μόνιμους αντιδημάρχους ή με αντιδημάρχους που θεωρούν τσιφλίκι τους τον δήμο.  Αυτό που θα ξέρετε είναι ότι δεν έχω δέσμευση από κανένα. Αυτό σημαίνει ότι θα λειτουργήσουμε αξιοκρατικά».

Ένας Δήμος χωρίς αγκυλώσεις

«Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε το Δήμο!  Να τον ανοίξουμε σε νέες αγορές που η εμπειρία μας, έχει δείξει ότι μπορούν να δώσουν σημαντική υπεραξία στα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας σε όφελος όλων των Δημοτών, είτε εργάζονται σκληρά στην ύπαιθρο και θέλουν οι κόποι τους να πιάνουν τόπο, είτε παλεύουν προσφέροντες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσελκύοντας νέους επισκέπτες. Ένας Δήμος χωρίς αγκυλώσεις, αλλά έτοιμος να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις είναι το ζητούμενο! Και εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε!».       

Πλημμύρες

«Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά και στις πλημμύρες που υπεστήκατε όλοι εσείς. Είναι στις προτεραιότητες μας να ασχοληθούμε με τις υποδομές και με τις αποζημιώσεις των πληγέντων.  Τα φαινόμενα όντως ήταν ακραία, οι βροχοπτώσεις ξεπέρασαν κάθε ιστορικό ρεκόρ, αλλά ο κ. Μαλανδράκης όλα τα προηγούμενα 9 χρόνια είχε κάποιο σχεδιασμό;

 Όλοι γνωρίζουμε ότι τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν τον κάθε τόπο και για αυτό πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα έγκαιρα έτρεξαν σχέδια για έργα πολιτικής προστασίας, αντιπλημμυρικά, οριοθέτησης ρεμάτων, συντηρήσεων σε γέφυρες, δρόμους, μελετώντας υδρολογικά και γεωλογικά δεδομένα.

Ο κ. Μαλανδράκης δυστυχώς δεν το έπραξε. Βασικός στόχος μας είναι να επιλύσουμε τα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας, μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες, με βασικό κριτήριο την αξιοπιστία των έργων.

Να μην ξαναπνιγεί ο Δήμος μας, να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις!

Τώρα δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές που ακόμα ταλαιπωρούν τους Δημότες μας, να ξαναστήσουμε την ιστορική γέφυρα του Κερίτη και να αντικατασταθεί η Μπελευ με μια γέφυρα κανονική για την εξυπηρέτηση των Δημοτών»

Έργα υποδομών

«Δυστυχώς είναι ντροπή, ακόμα και σήμερα, το 2019, να υπάρχουν ακόμα κοινότητες δίπλα μας, χωρίς πρόσβαση στο αυτονόητο, στο πόσιμο νερό.

Εμείς δεσμευόμαστε δημόσια ότι όλα τα έργα τα οποία, είτε αφορούν ύδρευση, είτε άρδευση,  είτε αναγκαίες λιμενικές υποδομές που δεν προχωράνε, είτε αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε φωτισμό, είτε αγροτική-δημοτική οδοποιία, είτε έργα ενίσχυσης των ενοριών μας και της τοπικής μας Εκκλησίας, εμείς θα τους δίνουμε προτεραιότητα τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα, με υπευθυνότητα, υλοποιώντας όλα όσα τα προηγούμενα 9 χρόνια δεν έγιναν.

Οι Δημότες προσφέρουν μέσω των τελών, σημαντικά ποσά, η πολιτεία χρηματοδοτεί δράσεις μέσω προγραμμάτων, ακόμα και Ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να διεκδικηθούν με αξιώσεις»

 

Η ώρα της ευθύνης

«Θα εστιάσουμε στην αυτεπιστασία και θα ανοίξουμε νέες θέσεις εργασίας που τις έχει τόσο μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας, αξιοποιώντας τους πόρους μας με σύγχρονα εργαλεία της λογιστικής, καθώς εμείς έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία. Έχουμε ήδη κάνει  προτάσεις  για αυτεπιστασία όσον αφορά τη σάρωση,  τη ναυαγοσωστική προστασία, τη συντήρηση κτιρίων και μηχανημάτων-οχημάτων, την αγορά υλικών με διαγωνισμό  και την κατάργηση των απευθείας αναθέσεων. Μόνον από αυτές τις προτάσεις μπορεί να προκύψει μια διαφορά οικονομική προς όφελος του Δημότη της τάξης του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Ήρθε πλέον η ώρα της ευθύνης μας και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον κ.Μαλανδράκη και την ομάδα του και θέλουμε να αλλάξουμε, γιατί μπορούμε να φτάσουμε τον Δήμο μας ψηλότερα!  Πολύ ψηλότερα»!