Δήμος Κισσάμου: Ψάχνουν λύση στο πρόβλημα των εργατών γης

0
76

Αίτημα του Δήμου Κίσσαμου προς τους αρμόδιους φορείς για συνάντηση το Σάββατο 26/11/2022 στο Δημαρχείο Κισσάμου καθώς και το αίτημα των τοπικών παραγωγών και συνεταιρισμών, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξεύρεσης εργατών γης. 

Ειδικότερα:

Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Οι συνέπειες από την έλλειψη εργατών γης προκαλούν σημαντικό πλήγμα στον αγροτικό κόσμο καθώς παρεμποδίζεται η εκτέλεση των καθημερινών καλλιεργητικών διαδικασιών με ανυπολόγιστο αντίκτυπο στην οικονομική επιβίωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών.

Οι εργάτες γης είναι δυσεύρετοι και οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση. Ιδιαίτερα δε, τώρα που βρισκόμαστε εν μέσω της ελαιοκομικής περιόδου, ο προβληματισμός είναι ακόμη πιο έντονος δεδομένου ότι οι ανάγκες για εργάτες γης για τη συγκομιδή της ελιάς είναι πολύ μεγάλες, ιδίως σε αγροτικές περιοχές όπως η δική μας.

Είναι πλέον ορατός ο επικείμενος κίνδυνος μη έγκαιρης ή ακόμα και παντελούς αδυναμίας συλλογής της συγκομιδής, μια έκβαση που θα είναι καταστροφική για τους παραγωγούς.
Ως Δήμος, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αγρότες της περιοχής, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις τοπικές ομάδες παραγωγών. Σας μεταφέρουμε την αγωνία και τις ανησυχίες των αγροτών και ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους για εξεύρεση ουσιαστικής και ρεαλιστικής λύσης στο θέμα της έλλειψης εργατών γης.

Συνυπογράφοντας το αίτημα των τοπικών ομάδων παραγωγών, σας καλούμε αυτό το Σάββατο, 26/11/2022 και ώρα 19.00μμ, , στο Δημαρχείο Κισσάμου σε συνάντηση, ώστε να βρεθεί η απαραίτητη λύση στο επείγον αυτό θέμα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter