Δήμος Χανίων: Στο παρά… ένα η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο καθαριότητας;

0
260

Παρακάτω δημοσιεύουμε φωτογραφία της αγγελίας, που υπάρχει σε τοπική εφημερίδα-η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το χθεσινό φύλλο( 28/12/2016) της εφημερίδας- για την οποία έγινε λόγος χθες, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, για το νέο εργολάβο καθαριότητας που πρόκειται να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο.

Δεν είναι παράξενο ο εργολάβος να αναζητά προσωπικό, καθώς ο αριθμός των ατόμων που ψάχνει είναι μεγάλος και προφανώς δεν τα είχε και δεν είχε και υποχρέωση να τα έχει, πριν αναλάβει το μεγάλο έργο της καθαριότητας της πόλης. 

Το πρόβλημα είναι αλλού. 

Η προθεσμία για την υπογραφή της σύμβασης λήγει αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Νεκτάριος Αλεξανδράκης. 

Αυτό που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο είναι τι θα γίνει εάν δεν είναι έτοιμος ο εργολάβος να υπογράψει τελικά τη σύμβαση με το Δήμο.

Τι θα γίνει απο εκεί και μετά εάν χαθούν οι προθεσμίες.

Θα γίνει νέος διαγωνισμός;

Θα υπάρξει νέα καθυστέρηση, με τις διαδικασίες;

Η πόλη έχει πρόβλημα με τα σκουπίδια και ενώ είναι κατανοητό ότι θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την ανάθεση του έργου, είναι άγνωστο εάν έχουν τόση υπομονή σε απόθεμα οι πολίτες, για να αντέξουν νέα καθυστέρηση.