Δήμος Χανίων: Ο Δήμαρχος βαθμολογεί με “άριστα” το έργο του… Οι δημότες με πόσο;

0
180

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι φέτος η Δημοτική αρχή των Χανίων, εισηγείται μειώσεις στα Δημοτικά τέλη των νοικοκυριών και στοχευμένες μειώσεις στα Δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων.

Ρωτήσαμε το πρωί της Τρίτης το Δήμαρχο Χανίων, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, εάν η μείωση των δημοτικών τελών, που εισηγείται στην τελευταία χρονιά της θητείας της η Δημοτική αρχή, ενώ έχουν απομείνει λιγότερο από έξι μήνες μέχρι τη διενέργεια των εκλογών, αποτελεί μία κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα.

Φυσικά ο κ. Βάμβουκας το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν υπήρχαν τα περιθώρια στον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου, ακόμη και να ήθελε δεν θα μπορούσε να το πράξει.

Το θέμα δεν είναι εάν τον πιστέψαμε ή όχι εμείς. Αυτό εν τέλει μπορεί να μην έχει και καμία απολύτως σημασία. 

Το θέμα για το Δήμαρχο Χανίων, είναι τι θα πιστέψουν τελικά οι δημότες του, διαβάζοντας σήμερα την σχετική είδηση για τη μείωση των δημοτικών τελών.

Όπως για τον κάθε Δήμαρχο και Δημοτική αρχή, που προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. 

Όταν μάλιστα οι κινήσεις αυτές συνοδεύονται από συνεντεύξεις τύπου με αναφορές, όπως αυτήν του κ. Βάμβουκα που μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι:

“Αποδεικνύεται ότι παρά την δύσκολη εποχή, που αναλάβαμε το τιμόνι του Δήμου, έχουμε καταφέρει να κάνουμε για τους Δημότες μας έργο, που συγκρίνεται με τις καλύτερες εποχές του Δήμου μας, χαράσσοντας ένα αισιόδοξο μέλλον”.

Αυτή η συνεχής αυτοαξιολόγηση από τον κ. Βάμβουκα, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι εμπεριέχει έντονα εγωιστικά και εγωκεντρικά στοιχεία.

Σε ότι αφορά το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής, μήπως θα ήταν καλύτερα για τον κ. Δήμαρχο να σταματήσει να αυτοαξιολογείται, αλλά να έχει την υπομονή να περιμένει για να το κρίνουν οι δημότες του σε έξι μήνες;

Τότε θα αποδειχθεί εάν και κατά πόσο έχει δίκιο στις αναφορές που κάνει συνεχώς σε αυτό, το τελευταίο διάστημα.

Μανώλης Κονσολάκης