Δήμος Χανίων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο κυκλοφοριακό | Ποιοι κεντρικοί δρόμοι θα μονοδρομηθούν

0
2788

Μεγάλες αλλαγές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, με βάση το υπό εκπόνηση Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Χανίων, οι διαδικασίες για την εκπόνησή του οποίου, ξεκίνησαν επί δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα και συνεχίζονται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, μιλώντας στον Αντέννα Δυτικής Κρήτης, οι βασικότερες αλλαγές που σχεδιάζονται στις κεντρικές οδούς της πόλης, με στόχο την αποτροπή της χρήσης του αυτοκινήτου εντός της πόλης,  είναι:

• Η οδός Ανδρέα Παπανδρέου θα μονοδρομηθεί με κίνηση προς την πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια).

• Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου θα μονοδρομηθεί με κίνηση προς τη Δημοτική Αγορά.

• Η οδός Τζανακάκη θα γίνει πεζόδρομος από τη συμβολή της με την οδό Νεάρχου, με την κίνηση να διοχετεύεται δυτικά και ανατολικά, προς τις οδούς Σολωμού και Σφακιανάκη αντίστοιχα.

• Η οδός Σελίνου θα μονοδρομηθεί με κίνηση από ανατολικά προς δυτικά (έξοδος).

• Η οδός Κισάμου θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης μέχρι το μνημείο των Μικρασιατών. Από αυτό το σημείο και μετά, θα μονοδρομηθεί για να «λειτουργεί» ως είσοδος στην πόλη.

• Η οδός Μάρκου Μπότσαρη θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά (έξοδος).

• Η οδός Αναγνώστου Γογονή θα μονοδρομηθεί -αυτό προβλέπεται να γίνει στο τελικό στάδιο- με κατεύθυνση από δυτικά προς ανατολικά (είσοδος).

Ο Δήμος Χανίων σχεδιάζει και τη δημιουργία δύο μεγάλων περιφερειακών πάρκινγκ. Το πρώτο θα δημιουργηθεί στην Δυτική έξοδο της πόλης στην περιοχή του Κλαδισού και το δεύτερο στην αντίθετη πλευρά, στην έξοδο της πόλης προς τη Σούδα, στο ύψος περίπου του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων».

Παράλληλα στόχος είναι να δημιουργηθούν και ακόμη τρία μικρότερα πάρκινγκ εντός της πόλης, περιφερειακά του κέντρου. 

O χρονικός ορίζοντας έναρξης των αλλαγών στο κυκλοφοριακό, είναι το τέλος του 2021.