Δήμος Χανίων: Αντιδράσεις εκ των έσω προκαλούν οι στίχοι του Ερωτόκριτου

0
238

Φουρτούνες και αντιδράσεις και εκ των έσω, προκαλεί στην οδό Κυδωνίας η πρωτοφανής απόφαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, να σβηστούν  οι στίχοι του Ερωτόκριτου για λόγους ευπρεπισμού, όπως αναφέρει, ενόψει της εκδήλωσης για τον εορτασμό της ημέρας λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αρχικά υπήρξε η αντίδραση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Στέλιου Ζερβάκη στην ενέργεια αυτή, για να ακολουθήσει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη η οποία εκφράζει την διαφωνία της με ένα σχόλιο στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. 

Συγκεκριμένα η κ. Περράκη αναφέρει:

Τελικά είναι δύσκολη υπόθεση να επιμένει κανείς στην παιδεία και στον πολιτισμό.

Θέλει κουράγιο, τόλμη, σύγκρουση, συνέργειες κι επιμονή.

Και αρκεί μια ασυνείδητη απροσεξία να σβήσει λόγια αιώνια και διαχρονικά και να δείξει πόσο δρόμο πρέπει να διανύσουμε ακόμα και πόσο βουτηγμένοι είμαστε στην καταστροφική άγνοια.

Καημένε Ερωτόκριτε έχεις χαθεί μέσα στη φτήνια μιας κοινωνίας που νομίζει ότι είναι πολιτισμένη και περιφέρει μίζερα τη γύμνια της και ικανοποιείται με φτηνά ακούσματα και πανηγυρτζίδικους ήχους παρακμής και κοκορεύεται για όσα θα έπρεπε να ντρέπεται…

Και είναι τόσο κρίμα…