Δίμηνη παράταση για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων και ενός μήνα για «κορωνοχρέη»

0
41

Παρατάσεις για φτηνές μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και για τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσω της πανδημίας ανακοίνωσε πριν από λίγο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο open TV και στην εκπομπή τώρα ότι συμβαίνει.

Ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι θα παραταθεί μέχρι 31 Μάρτη η προθεσμία που έχουν ιδιοκτήτες ακινήτων για να κλείσουν τις μεταβιβάσεις που έχουν ξεκινήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Γι’ αυτούς θα δοθεί επαρκής χρόνος έως το τέλος Μαρτίου για να ολοκληρώσουν την διαδικασία. Η σχετική προθεσμία έληγε τέλος Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τη ρύθμιση χρεών με 32 – 72 δόσεις ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί τελικά ένας μήνας παράταση δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για την υποβολή αιτήσεων. Αυτό σημαίνει ότι και τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχουν παγώσει θα παραμένουν παγωμένα για άλλο ένα μήνα ακόμα. Από το Μάρτιο όμως θα γίνουν απαιτητά.

Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει συζήτηση για την μονιμοποίησή των φορολογικών ελαφρύνσεων του ιού του 2022 όπως για παράδειγμα ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση τις μεταφορές το τουριστικό πακέτο και τα λοιπά καθώς και για το πάγωμα της φοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα κλπ.

Τέλος απλώς επανέλαβε ότι υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτη αλλά το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών ξεκινάει από τον Ιούλιο.

πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter