Δήμαρχος Ρεθύμνου για κρούσματα κορωνοϊού: “Τις τελευταίες μέρες το… καμπανάκι χτύπησε ηχηρά και μας”

0
64

“Τις τελευταίες μέρες όλοι μας ανησυχήσαμε, γιατί το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά και μας «ξύπνησε» από τον εφησυχασμό της καλής εικόνας που έδειχνε το Ρέθυμνο επιδημιολογικά ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες”.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού, που ανιχνεύτηκαν σε χωριό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στους δημότες του επισημαίνει ακόμη:

“Όλα αυτά που λέγονται καθημερινά στις ειδήσεις, νομίζαμε ότι δε μας αφορούν. Τα δεδομένα, όμως, ανατρέπονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Οι τρεις αυτές περιπτώσεις με τα κρούσματα στους οικισμούς μας, ήρθαν δυστυχώς να μας πουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο ιός κυκλοφορεί αναμέσά μας, μέσα στις οικογένειές μας, πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε καθόσον πολλοί φορείς είναι ασυμπτωματικοί χωρίς όμως να είναι ακίνδυνοι και ότι τελικά δε σεβόμαστε τους γονείς μας και τους παππούδες μας, που είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο απ΄ όλους.

Αισθάνομαι λοιπόν την υποχρέωση, αλλά και την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους εσάς ξεχωριστά και ιδιαίτερα σε όσους έχουν θέση ευθύνης, ότι εμείς πρέπει πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα και να καθοδηγούμε και να συνετίζουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

Γιατί στο τέλος της γραφής, δε μας χρωστάνε τίποτα τα παιδιά μας που δε μαθαίνουν γράμματα με κλειστά σχολεία, ούτε οι εργαζόμενοι που είναι άνεργοι, ούτε οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με κλειστές επιχειρήσεις.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η καλή υγειονομική κατάσταση στον τόπο μας, αφενός μεν θα μας επιτρέψει να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από αυτό τον ιδιότυπο «πόλεμο», αλλά και αφετέρου θα μας δώσει προβάδισμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάταξη της κοινωνίας και της οικονομίας μας.

Ας μένουμε λοιπόν ασφαλείς, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά αποπνέει άγνοια, κακώς εννοούμενο εγωισμό και την έλλειψη σεβασμού σε εκείνους που με τη συμπεριφορά μας στοχοποιούμε”.