Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών, 12 Μαΐου 2023

0
41

Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (ICN) και αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή στο έργο και την προσφορά των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.

Η επέτειος αυτή θέλει να υπενθυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών σε κάθε κοινωνία, αποτελώντας παράλληλα μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νοσηλευτική κοινότητα παγκοσμίως.

Το θέμα της επετείου για το έτος 2023 σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτικής είναι:
«Οι Νοσηλευτές μας,
Το Μέλλον μας»

Το φετινό θέμα επικεντρώνεται στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Νοσηλευτική μελλοντικά προκειμένου να επιλύσει παγκόσμιες προκλήσεις υγείας και να βελτιώσει τις υγειονομικές συνθήκες για όλους ανεξαιρέτως. Ο φετινός εορτασμός έχει ως στόχο να ρίξει το «φως» στους Νοσηλευτές, μετατρέποντας τους από «αόρατους» σε «ανεκτίμητους» στα μάτια των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, των πολιτών και όλων εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις και επηρεάζουν την παροχή και τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης.

Οι Νοσηλευτές έχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό και πολυδιάστατο ρόλο στο χώρο της υγείας και αποτελούν τον πυλώνα της λειτουργίας των νοσοκομείων αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πρόκειται για τον πολυπληθέστερο επαγγελματικό κλάδο στον τομέα της υγείας, με τη συμβολή τους να είναι καθοριστική στη βελτίωση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των συστημάτων υγείας. Η παροχή ασφαλούς και ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας έχει ως απώτερο σκοπό τη βέλτιστη έκβαση της υγείας του πληθυσμού. Βρίσκονται κοντά στον ασθενή κάθε στιγμή με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρέχοντας φροντίδα και ανακούφιση από κάθε σύμπτωμα αλλά και προάγοντας την υγεία του πληθυσμού έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζει τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες της σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες των δομών υγείας αρμοδιότητάς της, το σημαντικότερο πυλώνα στήριξης όλων των συστημάτων υγείας, για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους, για τη στήριξη και τη φροντίδα τους στον ασθενή αλλά και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν καθημερινά.

Σύνδεσμος για βίντεο στο κανάλι μας: https://youtu.be/Gzl0lf12J5E

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter