Διέσωσαν ένα ακόμη νεαρό όρνιο

0
130

 Ένα ακόμη νεαρό Όρνιο βρέθηκε το Σάββατο  αργά το απόγευμα στην μέση του δρόμου στις Σέλλες Ρεθύμνου. Πρόκειται για ένα ακόμη φετινό μικρό που έπεσε πεινασμένο και αδύναμο να πετάξει.

Στην περιοχή έσπευσαν ο κος Γιάννης Μαυρικάκης (Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας από την Ιεράπετρα) και ο κος  Γιώργος Σκύβαλος (Θηροφύλακας Αγ. Νικολάου) το ζώο και μας το παρέδωσαν γύρω στα μεσάνυχτα.

 Πρόκειται για ένα ακόμη χαμένο νεαρό και άπειρο πουλάκι που έπεσε από πείνα. (Να σημειώσουμε ότι είναι ο 6ος νεαρός που πήραμε φέτος το Καλοκαίρι). Για άλλη μια φορά επανέρχεται το αίτημα για ταΐστρες (ενεργές όμως, όχι στα χαρτιά!!!). Δεν είναι δυνατό, στην Κρήτη, που αποτελεί ένα από τα τελευταία σημαντικά καταφύγια των Όρνιων να μην υπάρχουν ταΐστρες όπως υπάρχουν σε άλλα μέρη π.χ στην Δαδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι  καλή πρόθεση και η επιλογή  κατάλληλων  χώρων, που θα περιφραχτούν ώστε  να μην έχουν πρόσβαση τα σκυλιά. (Επίσης να λειτουργήσουν αυτές που ήδη υπάρχουν).  2 με 3 φορές τον μήνα είναι αρκετές για να μεταφέρονται ζωικά υποπροϊόντα από τα σφαγεία στις ταΐστρες. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!

Αναγκαστικά το πουλί θα φιλοξενηθεί για έναν τουλάχιστον χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ πριν απελευθερωθεί και πάλι στην Κρήτη. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Θηροφυλακή και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τους άντρες τους που δεν λογαριάζουν ούτε χρόνο, ούτε κόπο προκειμένου να βοηθήσουν τα αγρίμια που έχουν ανάγκη.