Διαφωνούν οι έμποροι των Χανίων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

0
459

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιπεριφέρεια σύσκεψη για τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους στην οποία συμμετείχαν μαζικοί φορείς των εμπόρων και των εργαζομένων, 

Οι έμποροι εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους ως προς την κατάργηση ή διατήρηση της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: 

“Πρόκειται για ένα μέτρο που επιχειρείτε να εφαρμοστεί με υπόδειξη των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου .

Τα μικρά εμπορικά καταστήματα αν ακολουθήσουν το μέτρο αυτό θα είναι καταστροφικό για την επιβίωση τους ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο. Είναι αδύνατον η μικρή εμπορική επιχείρηση ενώ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τις παραλαβές για την νέα σεζόν να υποχρεώνεται να τις εκποιήσει .Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να βγούμε από την αγορά αφήνοντας το χώρο στις πολυεθνικές με όλες τις δυνατότητες που τους παρέρχονται για να κυριαρχήσουν.

Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων η οποία έχει προέλθει κατόπιν συζήτησης στο διοικητικό του συμβούλιο και η οποία εκφράζει την απαίτηση της πλειοψηφίας των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας είναι η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Απέναντι στην πρόταση αυτή στάθηκαν οι εμπορικοί σύλλογοι (Παλαιoχωρας, Πλατανια,Σουδας,Κισσαμου) χωρίς την φυσική τους παρουσία.

Επίσης απέναντι βρέθηκαν η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνων Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων που ενώ διαπίστωσαν ότι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων είναι καταστροφικό για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις στο τέλος όμως προτείναν στον Αντιπεριφερειαρχη συγκεκριμένες ημερομηνίες για να γίνονται . Είναι τουλάχιστον υποκρισία και εμπαιγμός να πιστεύουν κάποιοι ότι με πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων και των εκπτώσεων θα μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Είναι τεράστιο ψέμα και κοροϊδία ότι η ανάπτυξη των πολυεθνικών μπορεί να πάει μαζί με την επιβίωση της μικρής εμπορικής επιχειρήσεις σε συνθήκες πλήρης απελευθέρωσης και βαθιάς οικονομικής κρίσης για τους πολίτες. Καταλήγοντας ζητάμε για άλλη μια φορά από την Αντιπεριφέρεια να πράξη το αυτονόητο και να προτείνει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων .

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων , τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να διεκδικήσουμε :
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
• Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις.”

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter