Διαδοχικές επαφές Αρναουτάκη για θέματα των Χανίων

0
252

Η προώθηση έργων υποδομής και ανάπτυξης των Χανίων, θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά και η αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων που αφορούν χωριά και οικισμούς δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, ήταν σήμερα το αντικείμενο διαδοχικών συναντήσεων του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Πρύτανη, εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, φορείς, τεχνικές υπηρεσίες κ.α.

sinantisi-erga-chania

Ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία στην ΠΕ Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημανδηράκη, και συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Βασίλη Διγαλάκη με τους δημάρχους Σφακίων Γιάννη Ζερβό, Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, Κανδάνου-Σελίνου Αντώνη Περράκη, Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη για θέματα-προβλήματα που αφορούν τους δήμους τους.

Στις συναντήσεις ήταν παρόντες και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τασος Κουρουπάκης , Δημήτρης Μιχελογιάννης, και Μαρία Τζανακάκη.

antiperiferia2

Οι Δήμαρχοι εξέθεσαν στον Σταύρο Αρναουτάκη τα αιτήματά τους καθώς και τα προβήματα που αντιμετωπίζουν με την εκτέλεση κάποιων έργων.

Κατά την διάρκεια των επαφών τέθηκαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με την προώθηση έργων από προγράμματα του ΕΣΠΑ και κυρίως εκείνων που έχουν βαλτώσει, όπως είναι η παράκαμψη Τοπολίων, ένα έργο για το οποίο ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι για την Περιφέρεια Κρήτης είναι άμεσης προτεραιότητα μαζί με τα έργα οδικής ασφάλειας. Συγκεκριμένα για την παράκαμψη Τοπολίων είπε ότι το έργο θα ξεκινήσει ξανά και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με τον εργολάβο, δεσμέυτηκε ότι θα ολοκληρωθεί.

Σε ότι αφορά το ζήτημα της καθαριότητας του ΒΟΑΚ από τα σκουπίδια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης είπε ότι η αρμοδιότητα ανήκει πλέον στον ΟΑΚ, όμως επειδή τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιος έχει την αρμοδιότητα θα πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα, πρέπει όμως και το αρμόδιο Υπουργείο να διαθέσει τις απαραίτητες πιστώσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα ύψους 70 εκατομμυρία ευρώ στην Κρήτη που υποσχέθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί ο Γ.Γ Υποδομών κ. Γ. Δέδες, ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε βέβαιος πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν το επόμενο διάστημα, καθώς- όπως είπε-πρόκειται για πιστώσεις από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter