Διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

0
7

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους που έδωσαν το αγωνιστικό παρών στις 9 του Απρίλη σε ολόκληρη την χώρα. Χαιρετίζουμε τα Συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς που δεν το βάζουν κάτω, ενώνουν δυναμικά την φωνή τους ώστε οι εργαζόμενοι να μην πληρώσουμε για άλλη μια φορά τις συνέπειες της νέας κρίσης. Αυτή είναι η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη που έχουμε σήμερα ανάγκη!

Εμείς οι εργαζόμενοι, που οι μεγαλοξενοδόχοι και το κράτος τους μας έχουν καταδικάσει να ζούμε έναν χρόνο τώρα με λιγότερα από 9 ευρώ τη μέρα. Εμείς που καθημερινά αγωνιούμε για το αν θα καταφέρουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς μέχρι να ανοίξουν πάλι τα ξενοδοχεία.

Όσοι μονομερώς μπήκαμε στον μηχανισμό στήριξης πέρσι, αγωνιούμε να δούμε τι θα γίνει με την έκπτωση ενοικίου, με τα κοινωνικά επιδόματα, πότε θα φανούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ. Τι θα γίνει με τους συναδέλφους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση, με τις νέες μητέρες.

Και βέβαια αγωνιούμε για το πως θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία, πότε θα ανοίξουν, με τι προσωπικό, ποια μέτρα προστασίας. Με τι μισθούς και ποια δικαιώματα, τι θα γίνει με τους νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους της Κατηγορίας Δ, την ώρα που κατά εντολή των εργοδοτών, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο «σκούπα», που καταργεί το 8ωρο και νομιμοποιεί την 10ωρη απλήρωτη εργασία.

Εμείς είμαστε οι πραγματικοί πληττόμενοι της πανδημίας…

Και όχι οι μεγαλοξενοδόχοι και οι τουριστικοί όμιλοι, που έναν χρόνο τώρα απολαμβάνουν επιδοτήσεις, επιστρεπτέες προκαταβολές, τζάμπα ασφαλιστικές εισφορές, ουσιαστικά τζάμπα προσωπικό. Και όλα αυτά για να μην θιχτούν τα δισεκατομμύρια που έβγαλαν όλα αυτά τα χρόνια από τον δικό μας ιδρώτα. Αυτή η εργοδοσία σήμερα προχωράει και σε απολύσεις συναδέλφων… ήδη τα παραδείγματα στον νομό μας είναι δεκάδες.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αξιοποιήσει τα self test στον κλάδο του Τουρισμού, απαλλάσσοντας τους εργοδότες από την υποχρέωση και το κόστος για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Ταυτόχρονα, μπροστά στους ανταγωνισμούς και στα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, οι αναγκαίοι εμβολιασμοί κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Τίποτα δεν έγινε ποτέ χωρίς σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εποχικά εργαζόμενοι βγαίνουμε ξανά στον δρόμο του αγώνα.

Δίνουμε μαζικά το παρών στο συλλαλητήριο στις 20 του Απρίλη.

Προετοιμάζουμε αγωνιστική απεργιακή απάντηση στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας μας.

Παλεύουμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, χωρίς μειώσεις μισθών, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με διασφάλιση του αγαθού της υγείας μας.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά απαντάμε στη νέα επίθεση!

Διεκδικούμε:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό σύμφωνα με τις ΣΣΕ μας. Επαναπρόσληψη όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων στα Χανιά το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου. Καμία απόλυση.
Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Ταμείο ανεργίας για όλους στα 600 ευρώ.
Να εμφανιστούν τώρα τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων.
Να κηρυχθούν Υποχρεωτικές και να εφαρμοστούν παντού όλες οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Πενθήμερο – 8ώρο για όλους τους εργαζόμενους χωρίς μειώσεις μισθών. Να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που μας γυρίζει σε συνθήκες εργασίας του 18ου αιώνα.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
Ο Αγώνας Συνεχίζεται!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Απριλίου στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων