Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία στην ΟΑΚ

0
22

Με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00, με θέμα: «Ορθόδοξη Χριστιανική Νηστεία: μία παράδοση αιώνων που σέβεται το Φυσικό Περιβάλλον και τον Άνθρωπο», προκειμένου να προβληματιστούμε μαζί για τη σημασία της νηστείας στη ζωή μας.

Σε μία εποχή που αυξάνεται η παχυσαρκία με τη χρήση της γρήγορης διατροφής (fast food), αλλά και με την απόρριψη της παραδοσιακής διατροφής, ποια μπορεί να είναι η σχέση μας με την Ορθόδοξη Νηστεία; Οι διατροφικές συνήθειες των περασμένων γενεών είχαν οφέλη; Η αποχή από τις ζωικές τροφές έχει οφέλη για το περιβάλλον και κατά συνέπεια για την υγεία μας; Ποια είναι τα πνευματικά οφέλη της νηστείας στην εποχή μας;

Ομιλητές στην παραπάνω εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.
Τον συντονισμό θα έχει ο Αντώνης Καλογεράκης, Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Επιστημονικός Συνεργάτης της ΟΑΚ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter