Διαδικτυακή Εκδήλωση για την Eορτή των Τριών Ιεραρχών

0
19

Με την ευκαιρία της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:00, για να προβληματισθούμε μαζί για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας, με επίκεντρο την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη ζωή μας, με κεντρικό θέμα: «Ελληνικά Γράμματα και Παιδεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)».

Το θέμα αυτό απασχολεί έντονα τόσο τον σχολικό όσο και τον κοινωνικό χώρο. Κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθούν και να μελετηθούν οι σύνθετες παιδαγωγικές και κοινωνικές διαστάσεις του πολύπλοκου ζητήματος της σχέσης της ΤΝ με την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Για τη διερεύνηση του θέματος θα μιλήσουν ο Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Οι Τρεις Ιεράρχες και οι Κλασικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές: Επίκαιρες διαπιστώσεις) και ο Ορέστης Τρασανίδης (Τεχνητή Νοημοσύνη και Παιδεία), Υπεύθυνος του Τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT DIGITAL) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον συντονισμό θα έχει ο Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., ενώ ο Εκπαιδευτικός Γεώργιος Μέμος (ΠΕ01) θα υποβάλει στους ομιλητές ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μακρή, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter