Δ. Αγαπίου: Στο προθάλαμο της ΜΕΘ ή ένα βήμα πριν την διασωλήνωση δυστυχώς είναι πολύ αργά…

0
99

Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της αναμνηστικής δόσης έναντι της COVID-19, αναφέρεται σε νέα ανάρτησή του ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου.

“Οι Ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν ΆΜΕΣΑ. Στο προθάλαμο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή ένα βήμα πριν την διασωλήνωση δυστυχώς είναι πολύ αργά, για οποιαδήποτε δικαιολογία ή θεωρία”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αγαπίου:

▪︎Οι πολίτες άνω των 18 ετών που εμβολιάστηκαν με Pfizer, Moderna, AstraZeneca πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Η αναμνηστική δόση θα γίνεται με Pfizer, Moderna (μισή δόση) και η πλατφόρμα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες για να προγραμματίσουν εγκαίρως το ραντεβού τους.

▪︎Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση, δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με Pfizer, Moderna (μισή δόση) ή johnson & Johnson.

▪︎Οι ανοσοκατασταλμένοι πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

▪︎Η αναγκαιότητα, της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χημικής ανοσίας, αλλά και την λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού.

▪︎Η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και μακρότερη διάρκεια προστασίας. ​Τα άτομα με τρεις δόσεις είχαν 11 φορές μικρότερο κίνδυνο να μολυνθούν με τον ιό και 20 φορές μικρότερο κίνδυνο νόσησης σε σχέση με τα άτομα που πήραν δύο δόσεις.

▪︎Οι Ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν ΆΜΕΣΑ. Στο προθάλαμο Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ή ένα βήμα πριν την διασωληνωση δυστυχώς είναι πολύ αργά, για οποιαδήποτε δικαιολογία ή θεωρία.

▪︎Πάμε όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας την καλύτερη ασπίδα έναντι της Πανδημίας.
Να κάνουμε ξανά ελεύθερα τις παρέες μας και να προστατέυσουμε την Υγεία και τις Ζωές μας.