Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία των Χανίων-VIDEO

0
298

Χωρίς τα κενά των προηγουμένων ετών, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, λόγω και των αλλαγών στις οποίες προχώρησε φέτος το Υπουργείο Παιδείας, με τον νέο ενιαίο τύπου Σχολείο και Νηπιαγωγείο, τον οποίο πάντως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί πως υποβαθμίζει το θεσμό των Ολοήμερων Σχολείων και Νηπιαγωγείων, έγινε το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία των Χανίων.

Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη φετινή σχολική χρονιά.Όπως είπε χαρακτηριστικά:”Αυτή τη στιγμή έχουν τοποθετηθεί δάσκαλοι σε όλα τα σχολεία και στο μεγαλύτερο μέρος  των ειδικοτήτων υπάρχουν εκπαιδευτικοί.” Παράλληλα ο κύριος Μηλιαράκης επεσήμανε πώς εντός της εβδομάδας αναμένονται και άλλοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Στέλιος Ζερβάκης ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές επισημαίνοντας:” ότι ξεκινάει ένα νέο ταξίδι και στο τέλος του,οι αποσκευές των μαθητών να είναι γεμάτες εκπληρώνοντας τα όνειρα τους.”

Όσον αφορά το θέμα των κενών ο κύριος Ζερβάκης είπε:”Έχει γίνει η απαραίτητη διαδικασία,όλο το καλοκαίρι και είμαι στην ευχάριστη θέση να πώ ότι τα σχολεία σε πολύ μεγάλη πλειονότητα,θα ξεκινήσουν κανονικά να λειτουργούν από αύριο.Την ίδια ώρα υπάρχει συνεχής ροή πρόσληψης αναπληρωτών.”

Επισκέψεις σε σχολεία εντός και εκτός της πόλεως πραγματοποίησαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, όσο και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

voulgarakis-2

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, παραβρέθηκε, στην τέλεση του αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοπούλου και το Λύκειο Νέας Κυδωνίας.Μετά τον αγιασμό, ο κ. Βουλγαράκης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές,  όπως και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς που επιτελούν το δύσκολο έργο της μόρφωσής τους, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

voulgarakis-1

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε επίσης καλή δύναμη και στους γονείς των παιδιών, που με αγωνία καταβάλλουν, σε καιρούς ανέχειας, καθημερινά προσπάθειες να προσφέρουν στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την διαπαιδαγώγησή τους, ώστε να γίνουν καλοί πολίτες, χρήσιμοι στην κοινωνία.

vamvoukas-scholio

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, παραβρέθηκε, στην τέλεση του αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θερίσου, το 6ο Γυμνάσιο Αμπεριάς και τέλος στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Αμέσως μετά τον αγιασμό στο 6ο Γυμνάσιο Αμπεριάς, ο Δήμαρχος Χανίων στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Δήμου σε θέματα Παιδείας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το σχολικό συγκρότημα της Αμπεριάς σημειώνοντας ότι είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής η συντήρηση του, όπως και η ολοκλήρωση της κατασκευής του Πάρκου που βρίσκεται πάνω από το σχολείο και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε το video:

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter