Χρήστος Τσανακτσίδης: “Η κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ επί της ουσίας οδηγεί σε διάλυση”

0
141
φωτο αρχείου

Η κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ, της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, και η υπαγωγή των ΤΑΕ στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις οριστικοποιείται με το Προεδρικό Διάταγμα, που προωθείται για έκδοση και το παρουσίασαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις στην Κρήτη, καθώς οι γνωρίζοντες και η Ένωση Ειδικών Φρουρών του νησιού εκτιμούν ότι ουσιαστικά οδηγεί σε οριστική διάλυση του σώματος, το οποίο λειτουργεί από το 2001 με αποδεδειγμένα καλά αποτελέσματα.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, «η κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ επί της ουσίας οδηγεί σε διάλυση. Το προσχέδιο που είχαμε στα χέρια μας και στο οποίο από ό,τι γνωρίζουμε δεν έχουν γίνει πολλές αλλαγές, δεν γράφει ούτε πόσα άτομα θα παραμείνουν ούτε τίποτα. Δεν μας είπαν ποτέ γιατί θεωρούν απαραίτητη την κατάργηση της υπηρεσίας, η οποία πολύ σύντομα, πιστεύουμε, ότι θα διαλυθεί ουσιαστικά».

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς φρουρούς είναι ότι με αυτόν τον τρόπο μία αυτόνομη μέχρι σήμερα υπηρεσία «ομογενοποιείται» μέσα στο αστυνομικό δυναμικό και πλέον το προσωπικό της θα μπορεί να καλύπτει, πέραν του αρχικού του στόχου, τις ανάγκες όλων των υπηρεσιών των αστυνομικών διευθύνσεων.

Πρόκειται, δε, για μία υπηρεσία η οποία επί 15 χρόνια αποτελεί τον βασικό πυλώνα αστυνόμευσης της υπαίθρου, εκεί όπου τα αποδυναμωμένα αστυνομικά τμήματα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να παρέμβουν ουσιαστικά.

Πηγή GOODnet.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter