Χρηματοδοτήσεις έργων στο Δήμο Αποκορώνου

0
68

Την ένταξη του έργου «Ύδρευση της Αστικής Περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό και του Ανατολικού Τμήματος ΔΕ Βάμου» στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που αφορά την υλοποίηση έργων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλη την χώρα, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση το έργο που αφορά στον Δήμο Αποκορώνου θα χρηματοδοτείται με το ποσό των 2.830.770 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό δρομολογείται πλέον η υλοποίηση δύο έργων, από τα σημαντικότερα της περιοχής του Αποκόρωνα, που αφορά την ύδρευση της Γεωργιούπολης και του Δήμου Βάμου.

Παράλληλα μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε για τον Δήμο Αποκορώνου το ποσό των 60.800 ευρώ αποκλειστικά για έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων . Η χρηματοδότηση για τα παραπάνω έργα προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα παραπάνω προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, που εγκρίνονται και υλοποιούνται μέσα στα δεδομένα πλαίσια μιας «σφικτής» οικονομικής πολιτικής, αναδεικνύουν την συνολική αντίληψη της παρούσας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες που θέτει και αφορούν την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών και την ενίσχυση με τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter