Χρ. Μαρκογιαννάκης: Δεν αναρωτιέστε γιατί δε με διαγράφει ο Μητσοτάκης από τη ΝΔ;| video

0
1350

Χειμαρρώδης και αποκαλυπτικός σε μία συνέντευξη «ποταμό» στο Χανιά Live TV ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πέταξε πολλές φορές το “γάντι” προς τον Πρόεδρο της ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ακόμη και αν πάω με τον Ερτογάν, δεν θα με διαγράψει από τη ΝΔ”.

“Δεν αναρωτιέστε γιατί δε με διαγράφει ο Μητσοτάκης από τη ΝΔ; είπε απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους Μανώλη Κονσολάκη, Γιώργο Γεωργακάκη και Παντελή Γιαϊτση, πάντως παρά τις επιμονες ερωτήσεις, δεν αναφέρθηκε στο λόγο που συμβαίνει αυτό, λέγοντας χαρακτηρτιστικά, “ξέρει αυτός και εγώ”. 

Σε ότι αφορά το λόγο που τον έχει οδηγήσει να θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής για μία ακόμη φορά, με κάθε κόστος και παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ τον έχει αποκλείσει από το συνδυασμό των Χανίων, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε:

«Υπήρξαν πράγματα που με ενόχλησαν και αναθεώρησα την άποψή μου. Πρόκειται για την 5η φάλαγγα, το κατευθυνόμενο περιβάλλον του σημερινού προέδρου της ΝΔ. Είναι μία πραγματικότητα αυτή που σας λέω και όχι μία συνωμοσιολογία.. Όταν συνειδητοποίησα γιατί έγινε η συνάντηση με τον Κυριακό με έπιασε… αναγούλα. Έγιναν τέρατα και σημεία στις εσωκομματικές εκλογές.»

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε στην εποχή που ο ίδιος στήριξε την Ντόρα Μπακογιάννη και την «Δημοκρατική Συμμαχία», καθώς είχε διαγραφεί από τον Αντώνη Σαμαρά, λόγω της διαφωνίας του στην επιλογή Πλακιωτάκη ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης.

«Τώρα, βλέποντας το μέγεθος της αχαριστίας, ίσως και να κατάπινα την πικρία μου με τον Σαμαρά και να έμενα στη ΝΔ. Η κα Μπακογιάννη μου έλεγε ότι είμαστε αδέρφια. Σήμερα όμως, όσα αναφέρει αναφέρει για το πρόσωπό μου είναι πολιτικές απαντήσεις, ενώ εγώ μιλάω ανθρώπινα. Έπεσα μαζί της στο γκρεμό, αλλά… Αποκεφάλισαν πολιτικά τον Μαρκογιαννάκη για να έρθει πρώτη η Ντόρα στα Χανιά. Όμως, είναι προσβλητική και η συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη απέναντί μου… Επιχείρησε να θίξει την αξιοπρέπειά μου», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές και το πως «κατέβασε» δικό του υποψήφιο, αλλά και πως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα, ενώ για το πολιτικό του μέλλον τόνισε πως έχει σκοπό να συνεχίσει να εκπροσωπεί του Χανιώτες που θέλουν τον ίδιο και όχι εκείνους που προσπαθούν να τους επιβάλλουν.

«Αν έχω την δυνατότητα να κάνω κάτι κακό στη ΝΔ, απορώ με αυτούς που έφεραν τα πράγματα ως εδώ και δεν το βλέπουν! Ας μέμφονται λοιπόν τον κ. Κυριάκο και όχι εμένα! Εγώ δεν είμαι… «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». Δεν θα με ξεφτιλίζει ο Κυριάκος κι εγώ θα λέω ζήτω!», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μίλησε με θερμά λόγια για τον ανιψιό του Αλέξανδρο και την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κρήτης. Αν και, όπως είπε, τον ενόχλησε η ανακοίνωση, καθώς ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα, ωστόσο, θα τον στηρίξει όσο και όπως μπορεί.

Για το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα που ακούγονται για τη ΝΔ στα Χανιά σημείωσε… «Ήθελα και στα δύσκολα όλους αυτούς τους μάγκες που παρουσιάζονται σήμερα».

Όσο για την δική του υποψηφιότητα… «Μπορεί και να μην προσχωρήσω κάπου. Νομίζω ότι ο Βελόπουλος και ο Λεβέντης θα μπουν στην Βουλή. Για μένα, είναι τεχνικό το θέμα με το κόμμα που θα πιάσει το 3%. Τότε θα είναι εύκολη η εκλογή μου. Στο νομό Χανίων, ο Κυριάκος έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό ακούω όπου πάω και βασίζομαι στον κόσμο. Κάποιοι «κύριοι» με θέλουν ταπεινωμένο, επειδή δεν είμαι από τζάκι. Δεν θα τους περάσει».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξήγησε και το λόγο για τον οποίο, αν και παραμένει στο κόμμα, καταφέρνετε συνήθως με σκληρούς χαρακτηρισμούς, εναντίον του προέδρου του: «Οι σκέψεις μου για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι αρνητικές.Δεν συμπεριφέρεται σαν καλός πατέρας… από τη μία τα αποπαίδια και από την άλλη οι χαϊδεμένοι. Είναι πεισματάρης και υπερβολικός απέναντί μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω», πρόσθεσε  χαρακτηριστικά.

Τέλος για τις δημοτικές εκλογές, ο κ. Μαρκογιαννάκης, αν και επανέλαβε ότι αυτόν που τον ενδιαφέρει και τον απασχολεί είναι μόνο οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, είπε πως θα στηρίξει τον Άρη Παπαδογιάννη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter