Χειροπέδες σε τρεις για δενδρύλλια κάνναβης, χασίς, εκρηκτικές ύλες και όπλα στον Μυλοπόταμο

0
88

Συνελήφθησαν, χθες (30.09.2016) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 28, 32 και 33 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, εκρηκτικών υλών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (30.09.2016) το μεσημέρι οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή Δήμου Μυλοποτάμου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, του Τμήματος Ασφαλείας Γεροποτάμου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε κοινά ποιμνιοστάσια και περιβάλλοντες χώρους των τριών ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
11 δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους,
215 γραμμάρια κάνναβης,
500 γραμμάρια εκρηκτική ύλη,
5,8 μέτρα θρυαλλίδα,
κυνηγετικό όπλο,
φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστά,
4 κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων

Επιπλέον, στο χώρο του ποιμνιοστασίου βρέθηκε Ι.Χ.Φ. και κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter