Χίος: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και πυροβολισμοί από ιδιοκτήτη καφενείου

0
56

Πυροβολώντας στον αέρα με την κυνηγετική του καραμπίνα αντιμετώπισε αργά το μεσημέρι ομάδες αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών από την Αλγερία και το Αφγανιστάν ιδιοκτήτης καφενείου στην ιχθυόσκαλα, λίγα μέτρα από τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Όλα άρχισαν νωρίς το μεσημέρι, όταν ομάδες μεταναστών θέλησαν να μετεγκατασταθούν από τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ στον καταυλισμό της Σούδας, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη της Χίου. Το γεγονός τούς έφερε αντιμέτωπους με άλλους μετανάστες που ήδη διέμεναν στον υπερκορεσμένο καταυλισμό και ξέσπασαν συγκρούσεις.

Ωστόσο, τα επεισόδια επεκτάθηκαν, με αποτέλεσμα ομάδα μεταναστών να κινηθεί προς το καφενείο στην ιχθυόσκαλα. Έντρομοι οι θαμώνες εγκατέλειψαν το κατάστημα. Τότε ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπλισε την καραμπίνα που είχε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έριξε βολές στον αέρα, αποτρέποντας την είσοδο των αλληλοσυγκρουόμενων μεταναστών στο κατάστημά του.

Συνολικά έριξε πέντε βολές στον αέρα. Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη από το Λιμεναρχείο και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Στο νοσοκομείο διακομίσθηκαν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο έχουν εισαχθεί για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Ένας από τους τραυματίες φέρει βαρύ τραύμα στο κεφάλι, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ζωή του, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές.

Τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση ανδρών των ΜΑΤ.