Χιονίζει στα ορεινά του Νομού Ρεθύμνου-Ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν

0
118

Η επέλαση του χιονιά έφερε χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν χθες το βράδυ από τα ορεινά του Νομού Ρεθύμνης. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά τα πρώτα χιόνια, η επαρχιακή οδός από Σπήλι προς Γερακάρι έκλεισε χωρίς ωστόσο να αναφερθούν έως και αργά το βράδυ άλλα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στα λευκά ντύθηκαν τα ορεινά του Δήμου Μυλοποτάμου, τα Ανώγεια, αλλά και ορεινές περιοχές του Αμαρίου ενώ σταδιακά χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και σε χαμηλότερα υψόμετρα . Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στην «Κ.Ε» ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης Νίκος Βότσογλου τα συνεργεία των δήμων και της Π.Ε Ρεθύμνου ξεκίνησαν από χθες να απομακρύνουν το χιόνι στους ορεινούς δήμους προκειμένου οι δρόμοι να διατηρηθούν ανοιχτοί και να αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

Κλειστά, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε έως και αργά χθες το βράδυ θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στα Ανώγεια αλλά και στον ορεινό Μυλοπόταμο ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται η σχετική απόφαση και για τα σχολεία του Δήμου Αμαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οδηγίες προστασίας εξέδωσε για σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ενώ συστάσεις για ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση έδωσε και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Ταυτόχρονα , λόγω της κακοκαιρίας το κεντρικό ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνου, στην οδό Μοάτσου θα παραμείνει, ανοιχτό για τους πολίτες και σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: goodnet.gr