Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, ένας 31χρονος αλλοδαπός, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη στην παραλαβή δεμάτων από τις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στο Ηράκλειο τα οποία περιείχαν εκατόν σαράντα έξι (146) κούτες που είχαν ογδόντα (80) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, συνολικά, είκοσι εννέα χιλιάδες διακόσια (29.200) τσιγάρα καθώς και εκατόν ογδόντα δύο (182) πακέτα καπνού των 50 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Επιπροσθέτως, ένας 32χρονος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμενικό Κατάστημα Ηρακλείου και συνελήφθη, διότι συμμετείχε στην παραγγελία των καπνικών προϊόντων.
Σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Ηρακλείου, το γενικό σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα πέντε ευρώ και εννέα λεπτών (5.445,09).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε η αναφερόμενη συνολική ποσότητα καπνού και παραδόθηκε στο Τελωνείο Ηρακλείου.