Χαροπαλεύει ο ηγέτης των τζιχαντιστών

0
46

Τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, καθώς και τρεις άλλους αξιωματούχους, προσπάθησαν να δολοφονήσουν άγνωστοι με δηλητήριο στο φαγητό τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο αρχηγός των τζιχαντιστών έπεσε θύμα αγνώστου, που έβαλε δηλητήριο στο φαγητό του. Τονίζεται ότι οι τέσσερις τζιχαντιστές υποφέρουν από σοβαρή δηλητηρίαση και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Οι τζιχαντιστές έχουν προχωρήσει, σε σειρά συλλήψεων για να εντοπίσουν τους δράστες της απόπειρας δολοφονίας του ηγέτη τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 45χρονος ηγέτης των τζιχαντιστών έχει τραυματιστεί στο πεδίο των μαχών ενώ νωρίτερα μέσα στο έτος υπήρξαν πληροφορίες ότι έχει σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο Μπαγκντάντι γεννήθηκε το 1971 στην πόλη Σαμάρα, βόρεια της Βαγδάτης και ήταν κληρικός σε τζαμί όταν έγινε η εισβολή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, το 2003. Τον Οκτώβριο του 2011 οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν επίσημα τον Μπαγκντάντι «τρομοκράτη» και προσέφεραν 10 εκατ. δολάρια αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη ή στον θάνατό του.

Πηγή newsbomb.gr