Χανιώτης μαθητής κατασκεύασε τρισδιάτατο εκτυπωτή-Βραβεύτηκε από το ΔΣ Χανίων

0
797

Στην βράβευση του μαθητής της Γ Τάξης του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου Σήφη Ματσαμάκη, ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, προχώρησε το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, απευθυνόμενος προς το μαθητή του τόνισε ότι αυτός ο Τιμητικός έπαινος έχει συμβολική αξία, όμως θα τον συνοδεύει στη ζωή του ως αναγνώριση και επιβράβευση των δυνατοτήτων και της αξίας του.

Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου κ. Θεοδώρα Αθανασοπούλου και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πληροφορικής, κ. Μιχάλης Μενιουδάκης, στις σύντομες ομιλίες τους τόνισαν ότι ήδη η προσπάθεια του έχει κινητοποιήσει και τους συμμαθητές του Σήφη Ματσαμάκη και έχει συμβάλλει ώστε και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Στην προσπάθεια του Σήφη Ματσαμάκη και στη σημασία της, αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

Στην ομιλία του ο βραβευμένος μαθητής, ο οποίος κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να φτιάξει αυτόν τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, αξιοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο αλλά και το ταλέντο του, αφού ευχαρίστησε για την βράβευση του έκανε γνωστό πως θέλει τώρα να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ρομποτικού βραχίονα και ενός ρούτερ, που θα μπορεί να δημιουργεί μεταλλικές κατασκευές. «Μπορώ να φτιάξω οτιδήποτε φανταστείτε» είπε απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΔΣ, ο μαθητής «αρκεί να έχω τα κατάλληλα μέσα και τον απαραίτητο χρόνο».

Ο μαθητής δώρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων μία κατασκευή από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή του. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter