Χανιά: Υποψήφιος με το Γρηγόρη Αρχοντάκη ο επιχειρηματίας Γιάννης Φραγκάκης

0
113

Ο επιχειρηματίας Γιάννης Φραγκάκης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Χανιά η Επόμενη Μέρα» του υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Ο κ. Φραγκάκης, με ανάρτηση σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει για την υποψηφιότητά του:

«Η δημοκρατική Ελλάδα δεν χρειάζεται περισσότερη κεντρική εξουσία, αλλά χρειάζεται να δώσει τη δύναμη, το κουράγιο και την ευθύνη, στους πολίτες να γίνουν πραγματικοί πολίτες για να διαμορφώσουν το μέλλον τους.

Στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμορφώνονται τοπικές πλειοψηφίες που μπορούν να διαφέρουν από τις επιλογές της κεντρικής (πρωθυπουργικής) εξουσίας ή των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει πραγματικά να αυτοδιοικείται χωρίς βαρίδια, χωρίς υποδείξεις.

Δεν εξαρτά τις αποφάσεις της από τις θελήσεις του κέντρου, ούτε από τις θελήσεις του συγκεντρωτικού κράτους. Η ομοιομορφία που ήταν πάντοτε το όνειρο των οπαδών του συγκεντρωτικού σχεδιασμού και της κεντρικής, παντοδύναμης δημόσιας διοίκησης, σκοτώνει την πρωτοβουλία και την πρόοδο.

Οι Δήμοι πρέπει να αποκτήσουν οικονομική αυτοτέλεια.

Να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους δημότες τους και από καινοτόμες πράξεις της Δημοτικής Αρχής. Έτσι οι δημότες θα ελέγχουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο για το πώς και πού θα δαπανούν τα χρήματά τους.

Αγαπητοί φίλοι, θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Χανιά – Επόμενη Μέρα» του υποψηφίου δημάρχου Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Στις επόμενες 70 περίπου ημέρες μέχρι τις εκλογές θα έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το σύνολο των απόψεών μας και το πρόγραμμά μας».