Χανιά: Υπεγράφη σύμβαση για έργο 124.000 ευρώ στο Λιμάνι Κισσάμου

0
28

Υπογράφηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Λιμ. Ταμείου Ν. Χανίων, μεταξύ του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων Μπουντρογιάννη Δημητριου και του αναδόχου Μαραβελάκη Σταύρου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο ΄ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ΄ προυπολογισμύ μελέτης 124.000 €, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του ΛΤΝΧ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημ. Επενδύσεων του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν.Χανίων.

Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες :

· Ανακατασκευή του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα, με απόξεση του παλαιού οδοστρώματος και εφαρμογή μίας νέας ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στο δρόμο προσπέλασης πλησίον του κτιρίου του Λ/Σ Κισσάμου.

· Κατασκευή πεζοδρομίου για την ασφαλέστερη κίνηση των επιβατών .

· Ασφαλτοστρωση στο νότιο τμήμα του λιμένα καθώς και επέκταση του δικτύου φωτισμού στη περιοχή γύρω από το κρηπίδωμα των αλιέων.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις πρόκειται να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργικότητα του λιμένα, λόγω ασφαλέστερης διακίνησης των επιβατών των ημεροπλοίων αλλά και διευκόλυνσης των επαγγελματιών αλιέων με τις παρεμβάσεις στην περιοχή δραστηριότητας τους.

ΦΩΤΟ: Εθελοντική Ομάδα Δυτών Κισσάμου/facebook