Χανιά: Υγειονομική “βόμβα” ο Λόφος Καστέλι | Τι υποστηρίζει Δημοτικός Σύμβουλος

0
167

Μια υγειονομική “βόμβα” κρύβεται στην καρδιά της παλιάς πόλης των Χανίων, στο Λόφο Καστέλι, υποστήριξε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων κ. Γιάννης Σπυριδάκης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος ζητά από τις υπηρεσίες του δήμου, ακομη και αν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους να καθαρίσουν και να απολυμάνουν το χώρο, ώστε να μην αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Η τοποθέτηση του κ. Σπυριδάκη:

Λόγω της διοργάνωσης του πανελλήνιου σκακιστικού πρωταθλήματος-για το οποίο πήραμε τα εύσημα από ολη την Ελλαδα και ευχαριστούμε τον δήμο για την συνδιοργάνωση -το τελευταίο διάστημα ήμουν συνεχώς στο μεγαλο Αρσεναλι. Μια απ αυτές τις μέρες ανέβηκα (δυστυχώς με τα παιδιά μου ) στον λόφο Καστέλι και η εικόνα που συνάντησα εκεί ήταν αποκαρδιωτική.

Πέρα από τα ερημοποιημενα κτήρια, αντίκρισα μπάζα, χώματα ,σπασμένα γυαλιά, πετάμενα έπιπλα , καδρόνια και στη μέση της πλατείας πάνω σε ένα βάθρο δίκην…αγαλματος …μια λεκάνη τουαλέτας… Ταυτόχρονα δεξιά και αριστερά να περιφέρονται κάποιοι συμπολίτες μας που χρήζουν πρόνοιας…Πέρα λοιπόν από την αισθητικά προσβλητική εικόνα εκεί ο χώρος αποτελεί ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΉ ΒΌΜΒΑ.

Ζητώ λοιπόν απο τις υπηρεσίες του δήμου , ακομη και αν δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους να επιληφθούν και να καθαρίσουν και να απολυμαίνουν το χώρο, ώστε να μην προκαλεί τις χειρότερες των εντυπώσεων σε επισκέπτες και κατοίκους και να μην αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Στο πολιτικό κομμάτι δεν μπαίνω στο δίλημμα ” κατάληψη η ξενοδοχείο”,όπως μάλιστα η εντυπωσιακή αποχώρηση της αστυνομίας και η ανακατάληψη του, μας υποβάλουν. Η πλειοψηφία του Δ.Σ και η κοινωνία έχουν εκφραστεί και ζητούν να χρησιμοποιηθεί ως δημόσια δομή. Μάλιστα σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρόδο αντίκρισα πολλά αντίστοιχα κτήρια, όλα ανακατασκευασμένα με κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και σε χρήση από κρατικές και δημοτικές δομές , υπηρεσίες του πανεπιστημίου Αιγαίου ακόμη και προξενεία χωρών.

Τέλος εφ όσον κάποιοι από την κατάληψη θεωρούν τον λόφο “ σπίτι τους” τους λέω ότι το σπιτι τους θα έπρεπε να το σέβονται, να μην το προσβάλουν και κυρίως να μην το καθιστούν επικίνδυνο…

Με εκτίμηση
ΓΙΆΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων