Χανιά: Τριήμερο σεμινάριο Προφορικής από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χανίων

0
22

Η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Χανίων (ΟΠΙΧ) διοργανώνει τριήμερο Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας με την ιστορικό Τασούλα Βερβενιώτη.

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Νεάρχου 23, από την Παρασκευή, 31/03, έως και την Κυριακή, 02/04/2023.

Σημαντικές διευκρινίσεις:

  • Δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για την συμμετοχή στο σεμινάριο, αλλά η συνεισφορά στην ομάδα τουλάχιστον μιας συνέντευξης από τον/την κάθε συμμετέχων/-ουσα.
  • Το σεμινάριο δεν μπορεί να παρακολουθήσει κανείς αποσπασματικά, αλλά μόνο στο σύνολό του και τις τρεις ημέρες.
  • Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί δήλωση στον σύνδεσμο : http://oralhistorygroups.gr/chania
  • Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και όσοι/-ες έχετε ξανασυμπληρώσει στο παρελθόν αντίστοιχη φόρμα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/όλες που ενδιαφέρονται για την ιστορία, την τοπική ιστορία, την διάσωση εθίμων/παραδόσεων, που έχουν επιστημονικούς/ ερευνητικούς σκοπούς, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε καλλιτέχνες, σε μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων κ.ά. Αποσκοπεί στο να δώσει στους/-ις συμμετέχοντες/- ουσες τα βασικά εργαλεία για την πραγματοποίηση συνεντεύξεων που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις της προφορικής ιστορίας.

Μετά την ολοκλήρωσή του η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Χανίων, ως μέλος του πανελλήνιου δικτύου Ομάδων Προφορικής Ιστορίας (ΟΠΙ), θα μπορεί να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός αρχείου προφορικών μαρτυριών που θα διασώζει πτυχές της τοπικής ιστορίας.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter