Χανιά: Το Σάββατο στο Βοτανικό Πάρκο τα 6α Χοιροσφάγια

0
349

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού (Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος) διοργανώνει τα 6α Χοιροσφάγια που θα πραγματοποιηθούν στο Βοτανικό Πάρκο και Κήποι Κρήτης, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα έναρξης 12:00.

Σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση αναφέρεται: 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού στην προσπάθειά του να αναβιώσει και να διατηρήσει ήθη και έθιμα της Κρητικής παράδοσης, για άλλη μια χρονιά φέτος θα πραγματοποιήσει μια αναπαράσταση των Χοιροσφαγίων ως προς την παρασκευή εδεσμάτων.

Οι κάτοικοι του χωριού θα μαζευτούν όλοι μαζί και θα συμμετασχουν στο μαγείρμα του κρέατος με διάφορους τρόπους και στην κατανάλωσή του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το χοιρινό αποτλεί το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φαγητό της Κρητικής κουζίνας.

Το μαγείρεμα του κρέατος γίνεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Λίγα μέρη από το ζώο θεωρούνται εντελώς άχρηστα και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού θα χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος, παλιές και ξεχασμένες συνταγές, έτσι ώστε οι νέοι να τις μάθουν και οι παλιοί να τις ξαναθυμηθούν.

Σκοπός είναι αυτές οι συνταγές να μη χαθούν!

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι , για να δοκιμάσουμε παλιές, παραδοσιακές συνταγές που πολλοί από μας δεν είχαμε ποτέ πριν την ευκαιρία να το κάνουμε. Και όλα αυτά με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στον τόπο μας και τις παραδόσεις του…

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας. Θα μας διασκεδάσει ο Στέλιος Βαμβακάς με το συγκρότημά του.

Σας περιμένουμε

Με εκτίμηση

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκορδαλού Αγ. Ιωάννης ο Ριγολόγος