Χανιά: Το ΚΚΕ για την επίθεση Νατοϊκών στρατιωτών εις βάρος Χανιώτη

0
144

Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση σε Χανιώτη από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην άσκηση «Νηρηίς» εξέδωσε το ΚΚΕ Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Η Τ.Ε. Χανίων του Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει στον Χανιώτικο Λαό τα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ στις 17 Νοέμβρη μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, με τους Νατοϊκούς Στρατιώτες που συμμετέχουν στην πολυεθνική Νατοϊκή άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017» να επιτίθενται σε συντοπίτες μας στο κέντρο της Πόλης.

Τα συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ», γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου πριν 44 χρόνια, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η Ιμπεριαλιστική μηχανή του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνεται ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας λειτουργώντας πλήρως αποθρασυμένη από την ευκολία με την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  παραχωρεί Γή και ύδωρ για τα επικίνδυνα για τους Λαούς ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Πρόσφατη είναι άλλωστε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όπου συνεχίζοντας την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των προηγούμενων κυβερνήσεων, αναβάθμισε τον ρόλο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας και ενέπλεξε τη χώρα μας ακόμα περισσότερο στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή.

Μέρος αυτής της αποθράσυνσης είναι η συμπεριφορά των στρατιωτών προς τον Λαό μας. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε τα περιστατικά επιθέσεων σε συντοπίτες μας έχουν αυξηθεί ραγδαία.Η περιοχή μας μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε «κόμβο» θανάτου των λαών της γύρω περιοχής, με τον μηχανισμό θανάτου να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος στην πόλη μας. Το λαϊκό κίνημα, πιστό στις φιλειρηνικές καταβολές του τόπου μας, οφείλει να αντιταχθεί σε αυτή την ανάπτυξη «θανάτου» που προορίζουν για την περιοχή μας, μετατρέποντας τον τόπο μας σε σύγχρονη Τρούμπα.Καλούμε τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους αγρότες και την νεολαία να μην συμβιβάζεται και να μην επιτρέψει την παρουσία των φονιάδων στον τόπο μας.

Να πυκνώσει τις γραμμές του Αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, να καταδικάσει και να απαιτήσει

 • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

• Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

• Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

• Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές

• Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter